SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya bir hafta içinde Ukrayna'ya karşı çok sayıda füze saldırısı gerçekleştirdi!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın bir hafta içinde 190'a yakın füze, 140'a yakın Şahed İHA ve 700'e yakın güdümlü hava bombası kullandığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya bir hafta içinde Ukrayna'ya karşı çok sayıda füze saldırısı gerçekleştirdi!

Vladimir Putin yönetimindeki işgalci Rusya, Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak başlattığı işgal girişiminin 3. yılında, ülke genelindeki topyekûn saldırılarına devam ediyor. İşgalci Rus güçleri çok sayıda insansız hava araçları (İHA) ve hava bombalarıyla sivilleri hedef alıyor. 

RUSYA BİR HAFTA BOYUNCA UKRAYNA'YA KARŞI ÇOK SAYIDA İHA SALDIRISI DÜZENLEDİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy 24 Mart 2024 tarihli açıklamasında, Rusya'nın Kıyiv dahil olmak üzere gerçekleştiridiği saldırılar hakkındaki bir haftalık raporu değerlendirdi. Rusya'nın 2 yılı aşkın bir süredir devam eden saldırıları boyunca ağır hava bombardımanlarından hiçbir şekilde kaçınmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "Pazartesiden (18 Mart) bugüne (24 Mart) bu hafta boyunca Rus teröristler 190'a yakın füze, 140'a yakın Şahed İHA ve 700'e yakın güdümlü hava bombası kullandı. İki yıldan fazla süren bu savaşta Rusya'nın bundan kaçındığı tek bir hafta olmadı" dedi.

Düşman saldırılarını püskürten Ukraynalı askerlere teşekkür eden Zelenskıy, atılan İran yapımı Şahed İHA'ların çoğunun vurulduğunu ifade etti. 

RUSYA'DAN SAVAŞ İTİRAFI

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, 22 Mart 2024 tarihinde, Rusya'nın kılıf uydurduğu sözde "Özel Aslerî Operasyon" ifadesi yerine ilk kez savaş kelimesini kullanarak, Ukrayna ile savaşta olduklarını itiraf etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.