SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'dan Kıyiv'e hava saldırısı: En az 13 ölü

Rusya'nın bu gece başkent Kıyiv'e düzenlediği hava saldırısında 13 sivil hayatını kaybetti, 86 kişi yaralandı. Apartmanların, bir acil servis istasyonunun ve Palladin Biyokimya Enstitüsünün de aralarında bulunduğu 30'dan fazla noktada ağır yıkım meydana geldi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2026 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2026 09:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Kıyiv'e hava saldırısı: En az 13 ölü

İşgalci Rusya, 1 Temmuz’u 2 Temmuz’a bağlayan gece Ukrayna’nın başkenti Kıyiv’e büyük hava saldırısı gerçekleştirdi. Sivil altyapının ağır hasar aldığı saldırı sonucu en az 13 kişi hayatını kaybetti, 80’den fazla kişi yaralandı.

Kıyiv Belediye Başkanı Vitaliy Klıçko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Kıyiv’e düzenlediği yoğun kombine hava saldırısının bilançosunu şu şekilde aktardı:

“Düşmanın gece gerçekleştirdiği saldırı sonucu başkentte yaralananların sayısı 86’ya yükseldi. Bunlardan 70’i hastaneye kaldırıldı. Şu ana kadar 13 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. Darnıtskıy semtinde hasar gören binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor."

HASTANELER, KONUTLAR VE ÇOCUKLAR HEDEF ALINDI

Kıyiv Şehir Savcılığından yapılan açıklamaya göre, Rus füzeleri ve silahlı insansız hava araçları (SİHA) başkentte doğrudan sivil altyapıyı hedef aldı. Saldırıda 5 katlı, 9 katlı ve 16 katlı apartmanlar kısmen yıkıldı.

Ayrıca saldırı sonucu; bir acil tıbbi yardım istasyonu ve ilk yardım binası, dünya tıp tarihi için önemli olan Palladin Biyokimya Enstitüsü, bir otel, akaryakıt istasyonu ve çok sayıda apartman ve müstakil özel ev hasar gördü.

Yaralılar arasında sağlık çalışanları, 6 yaşında bir kız çocuğu ile onun henüz 1,5 yaşındaki erkek kardeşi de bulunuyor. Kentteki hasarın boyutunun büyüklüğü nedeniyle Kıyiv’in Holosiyivskiy, Darnıtskıy, Desnyanskıy, Obolonskıy, Peçerskıy ve Şevçenkivskıy dahil olmak üzere neredeyse tüm idari ilçelerinde konut yıkımları kayda geçirildi.

30’DAN FAZLA NOKTADA ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kıyiv Şehir Askeri İdaresi Başkanı Timur Tkaçenko, başkent genelinde 30’dan fazla farklı lokasyonda hasar ve yıkım tespit edildiğini açıkladı. Tkaçenko, Kıyiv sakinlerine saldırılar sırasında sığınağa saklanma çağrılarını yineleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Konut binalarına doğrudan çok ciddi isabetler kaydedildi. Maalesef ekiplerimiz enkaz altından cansız bedenler çıkarıyor. Kıyivliler, lütfen alarm sinyallerini hiçbir koşulda göz ardı etmeyin. Ruslar çok bilinçli ve hedefli bir şekilde doğrudan sivillerin yaşadığı evleri vuruyor. Bu gece, onların terörist karakterini bir kez daha tüm çıplaklığıyla gösterdi."

Ukrayna Acil Durumlar Servisi (DSNS) ekipleri, özellikle Darnıtskıy semtinde yıkılan çok katlı binalar ile müstakil evlerin enkazında arama kurtarma faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Beton blokların altında hâlâ sivillerin olduğu değerlendirilirken, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.