SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Odesa'ya füze saldırısı: En az 20 kişi öldü

İşgalci Rus ordusu, bugün Ukrayna’nın Odesa kentine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybederken 70'den fazla kişi yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2024 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2024 22:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Odesa'ya füze saldırısı: En az 20 kişi öldü

Terörist devlet Rusya, 15 Mart 2024 tarihinde Odesa’ya füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti.

Rus ordusu bu sabah saat 11.00 civarında Odesa kentini İskender-M balistik füzeleriyle vurdu. Saldırıda kentin sivil altyapısı büyük zarar gördü.

İtfaiye ekipleri olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarını başlattığı ve sağlık görevlileri yaralılarla ilgilendiği esnada işgalciler bir saldırı daha gerçekleştirdi. 

Rusya’nın düzenlediği füze saldırılarında 10 ev, 1 araç tamir servisi, doğalgaz hattı ve 2 itfaiye aracı zarar gördü. Ayrıca 1 itfaiyeci ve 1 sağlık görevlisi olmak üzere en az 20 kişi hayatını kaybetti. 7'si itfaiyeci olmak üzere 70'den fazla kişi yaralandı.

"SAVUNMA KUVVETLERİMİZ RUS KATİLLERİN ADİL BİR KARŞILIK BULMASINI SAĞLAMAK İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEKTİR"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, akşam saatlerinde saldırıya ilişkin olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Odesa'daki kurtarma çalışmaları bir başka Rus füze saldırısının ardından hâlâ devam ediyor. Bu alçaklar tarafından yapılan çok iğrenç bir saldırı. İki füze ateşlendi ve ikincisi ilk saldırının ardından olay yerine ulaşan kurtarma görevlilerini ve sağlık görevlilerini vurdu.

Acil sağlık görevlileri ve Devlet Acil Servis kurtarma görevlileri yaralandı ve öldü. Tüm yakınlarına başsağlığı diliyorum. Onlarca insan yaralandı. Enkaz altında kalan insanları arama çalışmaları devam ediyor. Gerekli tüm servisler çalışmalara katılıyor.

Şu anda insanlara yardım eden ve hayat kurtaran herkese minnettarım. Tüm polis memurlarına, Devlet Acil Durum Servisine, sağlık görevlilerine, gönüllülere ve belediye hizmetlerine teşekkür ediyorum. Bölge yetkililerine tüm mağdurlara yardım etmeleri talimatını verdim. Savunma Kuvvetlerimiz de Rus katillerin adil bir karşılık bulmasını sağlamak için her türlü çabayı gösterecektir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.