SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya, Dnipropetrovsk’ta arama kurtarma personeline saldırdı!

Rusya, Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesinde enkaz temizleme çalışmaları yapan arama kurtarma personeline saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2026 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2026 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Dnipropetrovsk’ta arama kurtarma personeline saldırdı!

Rusya, Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü topyekûn işgal girişimi ve saldırılarıyla 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana hedef alırken Ukrayna'nın merkez bölgelerindeki şehirlerde de terör estirmeye devam ediyor.

RUSYA, UKRAYNALI ARAMA KURTARMA PERSONELİNE HAİNCE SALDIRDI

Rusya’nın, Ukraynalı arama kurtarma personelini hedef aldığı saldırılarında yaşanan artış dikkat çekerken Dnipropetrovsk bölgesi, Rusya’nın hain saldırılarına bir kez daha sahne oldu. İşgalci Rusya, bölgedeki saldırıların ardından oluşan enkazı kaldırmakra olan Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi (DSNS) personeline saldırdı.

Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisinin resmî sosyal medya hesabı üzerinden 21 Temmuz 2026 tarihinde yayımlanan açıklamada, Nikopol ilçesinin hedef alınması sonucu hasar alan bir apartmanda arama kurtarma personelinin yangın söndürme ve enkaz temizleme çalışmaları yaparken Rusya tarafından saldırıya uğradığı bildirildi.

Saldırı sonucu, 3 arama kurtarma personeli yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

RUSYA, BİR GÜN ÖNCESİNDE BÖLGEDEKİ 2 İLÇEYİ HEDEF ALMIŞTI

Dnipropetrovsk Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı Oleksandr Hanja (Ganzha), resmî sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı açıklamada Rusya’nın bölgedeki 2 ilçeyi en az 10 silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile vurduğunu bildirmişti.

Saldırılar sonucu 2 sivil hayatını kaybederken Nikopol ve Sınelnıkove (Synelnykove) ilçelerinde altyapı ve araçlar hasar almıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.