SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya enerji tesislerine saldırılarını sürdürüyor: 4 termik santral bombalandı

Rusya, Ukrayna'ya karşı 24 Şubat 2022'de başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişiminde sivil hedeflere saldırmaya devam ediyor. İşgalciler tarafından 4 termik santral vuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya enerji tesislerine saldırılarını sürdürüyor: 4 termik santral bombalandı

İşgalci Rusya, 26 Nisan'ı 27 Nisan'a bağlayan gece Ukrayna enerji sektöründeki en büyük özel yatırımcı olan DTEK'e ait 4 termik santrale saldırı gerçekleştirdi. Rus saldırısı sonrasında çalışanların yaralandığı bilgisine ulaşılırken, tesislerdeki ekipmanların zarar gördüğü aktarıldı.

RUSYA, ŞİRKETİN TERMİK SANTRALLERİNİ TOPLAMDA 170'DEN FAZLA KEZ VURDU

Konuya ilişkin olarak şirket tarafından yapılan açıklamada, "Düşman bir kez daha Ukrayna'nın enerji tesislerini yoğun bir şekilde bombaladı. Dün geceki saldırı sonucunda dört DTEK termik santrali hasar gördü. İlk bilgilere göre maalesef kayıplar var" ifadelerine yer verildi.

Santrallerdeki ekipmanın ciddi şekilde hasar gördüğü aktarılan açıklamada, olay sonrasında ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi adına çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi.

Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı topyekûn saldırıları ve işgal girişiminde DTEK şirketine termik santralleri toplamda 170'den fazla kez bombalandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.