SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Herson bölgesine saldırdı: 9 ölü, biri çocuk çok sayıda yaralı var!

Rusya’nın Herson bölgesine saldırması sonucu 9 sivil öldü, aralarında bir çocuğun da olduğu birçok sivil yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2026 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2026 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Herson bölgesine saldırdı: 9 ölü, biri çocuk çok sayıda yaralı var!

Rusya, Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü topyekûn işgal girişimi ve saldırılarıyla 4 buçuk yıldır hedef alıyor.

SİVİLLER HAYATTAN KOPARILDI, YARALILAR ARASINDA BİR ÇOCUK VAR

Herson bölge merkezi ve bölge içerisindeki birçok yerleşim yerini silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve topçu atışlarıyla hedef alan işgalci Rusya, bölgenin kritik ve sivil altyapısına hasar verdi.

Herson Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı Oleksandr Prokudin, resmî sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 3 apartmanın, bir idari binanın, bir baz istasyonunun, 5 müstakil evin ve araçların hasar aldığını kaydetti.

Rus saldırıları sonucu ilk belirlemelere göre 9 sivil hayatını kaybetti. Aralarında bir çocuğun da bulunduğu 26 sivil ise yaralandı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.