SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Mıkolayiv ve Odesa'daki enerji tesislerini vurdu

Rus ordusu, 24 Mart’ı 25 Mart’a bağlayan gece düzenlediği hava saldırısında Ukrayna güneyindeki enerji altyapısını hedef aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Mıkolayiv ve Odesa'daki enerji tesislerini vurdu

İşgalci Rusya, 24 Mart’ı 25 Mart’a bağlayan gece Ukrayna’nın güneyinde bulunan Odesa ve Mıkolayiv bölgelerine saldırarak enerji tesisleri hedef aldı. Rus saldırısında, 11 kişi yaralandı.

Ukrayna Güney Operasyonel Komutanlığı Sözcüsü Nataliya Gumenyuk, bu sabah yaptığı açıklamada, Rus ordusunun gece saatlerinde gerçekleştirdiği saldırıda ilk başta radar savar füzesini kullandığını belirterek, “Daha sonra Karadeniz yönünden SİHA’lar ile saldırı gerçekleştirildi. Düşman enerji tesislerine yoğunlaştı. Odesa ve Mıkolayiv bölgelerinde 4’er SİHA düşürüldü.” dedi.

MIKOLAYİV'DE 11 KİŞİ YARALANDI

Öte yandan Mıkolayiv bölgesinde bir SİHA, enerji tesisini vurdu. Tesiste çıkan yangın kısa bir süre sonra söndürüldü.

Ayrıca Gumenyuk, Mıkolayiv bölgesinde SİHA parçaların düşmesi sonucu 2 katlı bir konutun zarar gördüğünü aktararak, “11 kişi yaralandı. Yaralananlara gerekli tedavi uygulanıyor.” ifadelerini kullandı.

Sözcü Rus ordusunun SİHA’larını özellikle sivil yerleşim üzerinden yönlendirdiğine dikkat çekti.

ODESA'NIN BİR KISMI ELEKTRİKSİZ KALDI

Bunun dışında Odesa bölgesinde SİHA saldırısı sonucu bir enerji tesisinin hasar aldığı kaydedildi. Saldırı sonucu Odesa’nın bir kısmı elektriksiz kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.