SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Odesa'daki UNESCO koruması altındaki yapılara saldırıyor!

Odesa Bölge Askeri İdaresi, Rusya'nın bölgedeki tarihi eserlere zarar vermek amacıyla UNESCO koruması altındaki yapılara füze saldırıları gerçekleştirdiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2023 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2023 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Odesa'daki UNESCO koruması altındaki yapılara saldırıyor!

Rusya, Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Ukrayna’nın liman kenti Odesa’ya saldırılarını yoğunlaştırdı. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sırasında Odesa'da bulunan tarihi eserler da zarar gördü. 

İŞGALCİ RUSYA, ODESA'DAKİ TARİHİ ESERLERE ZARAR VERİYOR

Odesa Bölge Askeri İdaresi, 23 Temmuz 2023 tarihinde Rusya'nın kasıtlı olarak tarihi eserlere zarar verdiğini ve bunlardan çoğunun Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından koruma altına alındığına dikkat çekti. UNESCO tarafından yapılan açıklamada, "Ruslar kasıtlı olarak füzelerini UNESCO koruması altındaki Odesa'nın tarihi merkezine doğrulttu. Büyük mimarlar tarafından çok çalışarak yaratılan her şey, şimdi onlar tarafından yok ediliyor" ifadelerine yer verildi.

 25 architectural monuments damaged overnight in Odesa's centre that is  under UNESCO protection | Ukrainska Pravda

Yetkililer, Odesa şehrinde hasar gören tarihi eserlerin 19. ve 20. yüzyıla ait olduğunu belirtirken, hangi eserlere zarar geldiğini de açıkladı:

"Çıjevıça'nın Evi, Papudovoy'un Evi, Zabludovskovo'nun Evi, Gagarin'in Evi, Yanuş'un Evi, Jdanova'nın Evi, Russell del Turco Evi, Massa'nın Evi, Manuk Bey Malikanesi, Kovalevski'nin Evi, Porro'nun Evi..."

Ukrayna merkezli basın kuruluşu Ukraynska Pravda, Rusya'nın saldırıları sırasında UNESCO tarafından koruma altına alınan Ukrayna'da ikamet etmiş önemli kişilerin evlerinin son halini paylaştı.

İŞGALCİ RUS ORDUSU, ODESA'YA 19 FÜZE SALDIRISI DÜZENLEDİ

Ukrayna Hava Kuvvetleri, 22 Temmuz'u 23 Temmuz'a bağlayan gece saatlerinde Odesa’ya 19 füze saldırısı düzenlendiğini bildirdi. Ukrayna'nın saldırılar sırasında 9 füzeyi imha ettiği aktarıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.