SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Odesa’yı balistik füze ile vurdu: 5 kişi hayatını kaybetti

İşgalci Rusya, dün akşam saatlerinde Odesa kentine füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı sonucunda en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Odesa’yı balistik füze ile vurdu: 5 kişi hayatını kaybetti

Terörist devlet Rusya, 29 Nisan 2024 tarihinde akşam saat 18.30 civarında Odesa kentine füze saldırısı gerçekleştirdi. Saldırı neticesinde konut binaları, sivil altyapı zarar gördü. Odessa Hukuk Akademisi Öğrenci Sarayı'nda yangın meydana geldi.

Odesa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, 29 Nisan 2024 tarihinde konu ile ilgili yaptığı ilk açıklamada, “İlk belirlemelere göre Ruslar, Odesalıların ve şehrin misafirlerinin en gözde mekanlarından biri olan, insanların çocuklarla, köpeklerle gezdiği, spor yaptığı yeri misket bombası başlıklı balistik füze ile vurdu. Bu tür mühimmatlar personeli yok etmek için kullanılıyor ve teçhizat ile binalara değil, öncelikli olarak insanlara yönelik tehdit oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Kiper, 30 Mart tarihinde yaptığı yeni açıklamada, saldırıda toplam 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 32 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Ayrıca yaralılardan 25’inin hastanede tedavi altına alındığını kaydetti.

Rusya'nın Odesa'ya düzenlediği füze saldırısında 5 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 30 Nisan tarihinde Odesa bölgesinde bir günlük yas ilan edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.