SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Ukrayna'da yeni bir bomba türü kullanıyor olabilir!

Ukrayna Polis Teşkilatı Harkiv Müdürlüğü Başkanı Volodımır Timoşko, Rusya'nın 27 Mart'taki saldırısında yeni bir güdümlü bomba kullanmış olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 11:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Ukrayna'da yeni bir bomba türü kullanıyor olabilir!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak işgal girişimi başlatan Vladimir Putin idaresindeki Rusya, 27 Mart 2024 tarihinde Harkiv'e saldırdı. Sivilleri hedef alarak, Ukraynalıların ölümüne neden olan Rus işgalcilerin yeni bir bomba kullanmasından şüpheleniliyor. Ukraynalı yetkililer söz konusu bombanın yeni tip güdümlü bomba olabileceğini vurguluyor. 

"RUSYA YENİ BİR BOMBA KULLANMIŞ OLABİLİR!

Ukrayna Polis Teşkilatı Harkiv Müdürlüğü Başkanı Volodımır Tımoşko, atılan bombanın Rusya'nın UMPB D-30 olarak tanımladığı yeni bir güdümlü bomba olabileceğini söyledi. Olay yerinden açıklama yapan Timoşko, "Bu, (Rusların) son ​​zamanlarda kullandığı güdümlü hava bombası ile füze arasında bir şey. Bu, deyim yerindeyse uçan bir bomba" dedi.

RUSYA HARKİV'İ BOMBALADI

Rus işgal güçleri 27 Mart 2024 tarihinde, Ukrayna’nın Harkiv kentine hava saldırısı düzenledi. İşgalcilerin sivil yerleşim bölgesini hedef aldığı saldırıda en az 1 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin ise yaralandığı aktarıldı.

Rusya Harkiv'i bombaladı: Ölü ve yaralılar var

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.