SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya Ukrayna'ya karşı nisan ayında 3 binden fazla güdümlü hava bombası kullandı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın son bir ayda Ukrayna'ya karşı binlerce hava bombası , yüzlerce füze ve silahlı insansız hava aracı kullandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 21:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Ukrayna'ya karşı nisan ayında 3 binden fazla güdümlü hava bombası kullandı

İşgalci Rusya, 2024 yılının nisan ayında Ukrayna’yı 300’den fazla füze, 300’den fazla kamikaze silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve 3 bin 200’den fazla güdümlü hava bombası ile vurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 2 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, “Yalnızca bu nisan ayında, Rus teröristler Ukrayna'ya karşı 300'den fazla çeşitli türde füze, yaklaşık 300 Şahed SİHA ve 3 bin 200'den fazla güdümlü hava bombası kullandı. Sumi, Odesa, Dnipro, Harkiv, Donetsk, Mıkolayiv, Herson’daki yerleşim yerleri bu kasıtlı ve alçak terörden her gün ve her gece acı çekiyor.” ifadelerini kullandı.

"BU TERÖRÜ ANCAK GÜÇ DURDURABİLİR"

Ortak ülkelerin sağladığı yardımlar sayesinde binlerce hayatının kurtarıldığını ve Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların artık sonuç verdiğini belirten Zelenskıy, “Ancak ne yazık ki, bu saldırılarda çok sayıda insan hayatını kaybetti. Bu terörü ancak güç durdurabilir. Halkımızın gücü, dünya birliğinin gücü, Rusya üzerindeki baskının gücü, Ukrayna'ya sağlanan hava savunma sistemlerinin gücü, ön saflarda yer alan askerlerimizin gücü. Rusya'ya karşı savunma gücü için çalışanların hepsi gerçek hayat kurtarıcılardır.” açıklamasında bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.