SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, ülkesinin toprak bütünlüğünü savunan Ukraynalı askeri hapse mahkum etti!

Ülkesinin toprak bütünlüğünü savunan Ukraynalı asker Pavlo Zaporojest, işgal altındaki Herson bölgesinde Rus ordusunun askeri geçit törenini engellemeyi planlaması nedeniyle Rus mahkemesi tarafından 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2023 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2023 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, ülkesinin toprak bütünlüğünü savunan Ukraynalı askeri hapse mahkum etti!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik olarak işgal girişimi ve topyekun saldırı başlatan Rusya, işgal altındaki Herson bölgesinde Rus saldırılarını engelleme hazırlığında olan Ukraynalı askere hapis cezası verdi. 

UKRAYNALI ASKER 12 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

RFE/RL'ye göre; Rusya'nın Rostov bölgesindeki bir mahkeme, ülkesinin toprak bütünlüğünü korumayı amaçlayan Ukraynalı asker Pavlo Zaporojets'i terörizm ile suçladı. Rusya'nın devlet ajansı TASS, Ukraynalı askerin mahkeme neticesinde 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi. Soruşturmada, Zaporojest'in Ukrayna'nın işgal altındaki Herson bölgesinde 9 Mayıs 2022 tarihinde Rus ordusunun yapacağı askeri geçit törenini engellemeyi amaçladığı ifade edildi. 

ZAPOROJEST, İŞKENCEYE MARUZ KALDI

İşgalciler tarafından gözaltına alınan Zaporojest, Herson'daki yönetim binasına götürüldü ve ağır bir işkenceye maruz kaldı. Zaporojest'in daha sonra kelepçeli ve başına torba geçirilmiş halde işgal altındaki Kırım'a gönderildiği belirtildi. Zaporojest'in avukatı, suçlamaları reddederek mağdurun savaş esiri olarak tanınmasını talep etti. Rus Mahkemesi, talebi geri çevirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.