SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Zaporijjya bölgesini 785 kez vurdu: Bir kişi öldü, yaralılar var

Rusya, Zaporijjya bölgesinde bulunan 36 yerleşim noktasını bir gün içinde 785 kez vurdu. Saldırılar sonucu bir sivil hayatını kaybetti, iki sivil yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2026 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2026 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya Zaporijjya bölgesini 785 kez vurdu: Bir kişi öldü, yaralılar var

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını yaklaşık 4 buçuk yıldır topyekûn işgal girişimi ve saldırılarıyla hedef almaya devam ediyor. Ukrayna'nın Zaporijja bölgesinde 24 saat içinde 785 Rus saldırısı kayda geçti.

RUSYA, BÖLGEYİ 785 KEZ HEDEF ALDI!

Ukrayna’nın, Azak Denizi’ne kıyısı olan ve Ukrayna-Rusya Savaşı’nda çatışmaların en yoğun yaşandığı bölgelerinden biri olan Zaporijjya’nın (Zaporizhzhia) 36 yerleşim noktası bir gün içinde Rus birliklerinin 785 kez hedefi oldu.

Zaporijjya Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı İvan Fedorov, resmî sosyal medya hesabı üzerinden saldırıya ilişkin yayımladığı açıklamada ilk belirlemelere göre bir sivilin hayatını kaybettiğini ve 2 sivilin yaralandığını bildirdi.

BÖLGEYE 630 SİHA İLE SALDIRAN RUSYA, 155 TOPÇU ATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİ

Öte yandan farklı modellerde 630 silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) hain saldırılarını gerçekleştiren Rusya, toplamda 155 topçu atışı ile bölgeye saldırdı.

Ayrıca saldırılar sebebiyle konutların, binaların ve araçların hasar görmesine ilişkin 16 ihbar kayda geçti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.