SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş suçlusu Kremlin rejiminin yeni hain planı ortaya çıktı

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, işgalcilerin Kırımlıları Ukrayna'ya karşı savaşmak üzere Rus ordusuna katılmayı teşvik etmek için çeşitli yöntemler kullandığını ve sadece Kırımlılardan oluşan bir birlik kurmayı planladığını anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2024 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaş suçlusu Kremlin rejiminin yeni hain planı ortaya çıktı

Rusya'nın 2014 yılında uluslararası hukuku hiçe sayarak işgal ettiği Kırım'da, sözde yönetimin Rusya Ulusal Muhafızları bünyesinde Kırımlılardan oluşan bir birlik kurmayı planladığı öğrenildi.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, 11 Nisan 2024 tarihinde Ukrayna merkezli FREEDOM televizyon kanalında yaptığı açıklamada, işgalcilerin 10 Nisan 2024 tarihinde Ramazan Bayramının ilk gününde Kremlin kontrolündeki propaganda televizyonu kanallarında Kırım sakinlerini Rusya Ulusal Muhafızları özel birliğine katılmaya teşvik eden bir video yayımladığını bildirdi. 

SÖZDE MÜFTÜ İŞGALCİLERE YARDIM EDİYOR

Kremlin'in Kırım sakinlerinden oluşan özel bir birlik kurmaya çalıştığını belirten Çubarov, "Birkaç hafta önce Kremlin kontrolündeki Kırım İçişleri Bakanlığı yetkililerinin sözde Kırım Müftüsü Emirali Ablayev ile görüşme yaptığı konusunda bilgi aldık. Bu görüşmede Kırım sakinlerinin orduya katılımını sağlama konuları ele alındı." dedi.

Çubarov, Kırım sakinlerinden bir birlik oluşturma fikrinin mutlak başarısızlıkla sonuçlanacağını ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.