SON DAKİKA
Hava Durumu

Slovakya'dan Ukrayna'ya obüs desteği

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Slovakya'ya resmi ziyaret düzenledi. Başkent Bratislava'da Zelenskıy, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ile görüştü. Caputova, basın toplantısında Ukrayna ile kurulan ortaklık gereği yeni nesil obüslerin geliştirileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2023 18:32
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Slovakya'dan Ukrayna'ya obüs desteği

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün Slovakya’nın başkenti Bratislava’ya resmi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ile bir araya geldi.

Zelenskıy ve Caputova görüşmesinde; Ukrayna'ya sağlanan askeri destek, Ukrayna’nın yeniden inşası, Avrupa-Atlantik entegrasyonu ve iki ülke arasındaki ulaşım bağlantılarının geliştirilmesi ele alındı.

SLOVAKYA, UKRAYNA'YA 16 ADET OBÜS TESLİM EDECEK

Liderler ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısında kameraların karşısına geçti. Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Caputova, "16 Zuzana kendinden tahrikli obüsün Ukrayna'ya teslimatı için bir sözleşme imzalamayı başardık ve bu yakın gelecekte gerçekleşecek. Ortaklaşa yeni bir obüs türü geliştireceğiz ve ortak mühimmat üretimine başlayacağız" açıklamasını yaptı.

Ayrıca Caputova, ülkesinin Ukrayna'ya mayın temizleme konusunda da destek vereceğini belirtti.

ZELENSKIY, İSTANBUL'DA ERDOĞAN İLE GÖRÜŞECEK

Ukrayna Cumhurbaşkanı, Slovakya’dan önce Bulgaristan ve Çekya’yı ziyaret etti. Bu akşam ise Zelenskıy’ın, İstanbul’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi bekleniyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.