SON DAKİKA
Hava Durumu

Slovakya Ukrayna'ya 4 adet MİG-29 savaş uçağı gönderdi

Slovakya Savunma Bakanlığı, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya sözünü verdiği 13 MİG-29 savaş uçağından 4'ünün bugün gönderildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2023 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2023 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Slovakya Ukrayna'ya 4 adet MİG-29 savaş uçağı gönderdi

Vladimir Putin idaresindeki Rusya'nın işgal saldırıları ile yoğun bir şekilde mücadele eden Ukrayna'nın savaş uçağı talebine Slovakya'dan yanıt geldi. Slovakya Başbakanı Eduard Heger 17 Mart 2023 tarihinde Ukrayna'ya 13 adet MİG-29 savaş uçağının gönderileceğini duyurmuştu. 

UKRAYNA'YA 4 ADET MİG-29 SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERİLDİ

Slovakya Savunma Bakanlığı bugün Ukrayna'ya 4 adet MİG-29 savaş uçağının gönderildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İlk, 4 MiG-29 savaş uçakları güvenli şekilde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. İlerleyen haftalarda geri kalan uçaklar da Ukrayna'ya teslim edilecek" ifadelerine yer verildi.

"VERİLEN SÖZLER TUTULMALI"

Yakın zamanda Ukrayna'yı ziyaret etme sözü veren Slovakya Başbakanı Eduard Heger sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Verilen sözler tutulmalı. Zelenskıy savaş uçakları da dahil olmak üzere daha fazla silah istediğinde elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı söyledim. Başkalarının da aynı şeyi yapmasına sevindim. Askeri yardımlar, Ukrayna'nın kendisini ve tüm Avrupa'yı Rusya'ya karşı savunabilmesi için" ifadelerine yer vermişti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.