SON DAKİKA
Hava Durumu

Tarihinin en uzun futbol maçı, Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle Ukrayna'da oynandı

Ukrayna Premier Ligi'nde Dnipro-1 ile Oleksandriya arasında oynanan maç, Rus hava saldırısı uyarı sirenleri nedeniyle 4 saat 36 dakikada tamamlanarak; tarihin en uzun maçı oldu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 10:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Tarihinin en uzun futbol maçı, Rusya'nın hava saldırıları nedeniyle Ukrayna'da oynandı

Rus işgal güçleri, Ukrayna'da sivilleri hedef almaya devam ediyor. İşgalci Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırılara başlaması nedeniyle ülkede güncel yaşantının yanında spor müsabakaları da olumsuz etkilendi. Ukrayna Premier Lig 13. hafta karşılaşmasında Dnipro-1 ile Oleksandriya arasındaki futbol maçı, hava saldırısı uyarı sirenleri nedeniyle ancak 4 saat 36 dakikada tamamlanabildi.

MAÇA HAVA SALDIRISI ARASI

Dnipro Arena'daki karşılaşma ilk olarak sirenlerinin çalması nedeniyle planlanan saatten 15 dakika geç başladı. Ev sahibi Dnipro-1, 34. dakikada Oleksandr Filippov'un golüyle 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

Karşılaşmada ikinci devrenin başlaması sonrasında tekrar sirenlerin çalmasıyla futbolcular soyunma odasına gitmek zorunda kaldı. Karşılaşma, devam ederken aynı gerekçeyle birçok kez yarıda kesildi. Toplamda 4 saat 36 dakikada tamamlanabilen maç, dünya tarihinin en uzun süren futbol maçı olarak kayıtlara geçti. Mücadeleden 1-0 galip ayrılan Dnipro-1, 27 puanla ikinci sıraya yükseldi. Oleksandriya ise 10 puanla 14. sırada kaldı.

Dünyanın en uzun futbol müsabakası rekoru, Birleşik Krallık'ta 30 Mart 1946’da gerçekleşmişti. Stockport County ile Doncaster Rovers arasında Edgeley Park Stadı'nda 3. Kuzey Kupası oynanmıştı. Maç beraber biterken; karşılaşmanın süresi tam olarak 3 saat 23 dakika sürmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.