SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Bilgen, KTMM'yi ziyaret etti

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Ukrayna'da görevine başlamasının ardından nezaket ziyaretlerine; Kıyiv'deki Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Ofisi ile başladı. Büyükelçi Bilgen, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve KTMM üyeleri ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2023 23:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Bilgen, KTMM'yi ziyaret etti

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi olarak göreve atanan Mustafa Levent Bilgen, Ukrayna'daki görevine fiilen başladı. İlk olarak, 17 Ekim 2023 tarihinde güven mektubunun bir örneğini Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgen Perebıynis'e sunan Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Bilgen, bugün de Kırım Tatar Milli Meclisinin Kıyiv Ofisine nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyarette; Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı, Ukrayna Milletvekili ve Ukrayna Parlamentosu Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ahtem Çiygöz, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, KTMM üyeleri Rıza Şevkiyev, Eskender Bariyev, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil yer aldı.

BÜYÜKELÇİ BİLGEN, KTMM'Yİ ZİYARET ETTİ

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinden görüşmeye ilişkin şu açıklama yapıldı:

"Büyükelçi M.Levent Bilgen’in nezaket ziyaretleri kapsamında ilk olarak Kırım Tatarlarının Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Kırımoğlu, Ukrayna Parlamentosunda Türkiye Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ahtem Çiygöz ve Kırım Tatar liderliğinin diğer temsilcileriyle bir araya geldik. Kıymetli soydaşlarımıza bizlere gösterdikleri sıcak misafirperverlik ve gerçekleştirdiğimiz keyifli sohbet için teşekkür ediyoruz. Sağ oluñız!"

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görevi devralmasının ardından 16 Haziran 2023 tarihinde, büyükelçi atama kararlarını imzaladı. 14 Eylül 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında; Ukrayna Cumhuriyeti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Mustafa Levent Bilgen atandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.