SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye ve Ukrayna Büyükelçilikleri, Bayrak Günü'nü kutladı

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği ve Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Ukrayna Bayrak Günü'nü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2023 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2023 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türkiye ve Ukrayna Büyükelçilikleri, Bayrak Günü'nü kutladı

Ukrayna, Bayrak Günü'nü savaşın gölgesinde bugün daha umutlu ve anlamlı bir şekilde kutluyor. Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği ve Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Bayrak Günü vesilesiyle sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı. Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliğinin paylaşımında, "Ukraynalı dostlarımızın Milli Bayrak Günü kutlu olsun" ifadesi yer aldı.

UKRAYNA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ BAYRAK GÜNÜ'NÜ KUTLADI

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Bayrak Günü için düzenlediği törende saygı duruşu eşliğinde Ukrayna bayrağını göndere çekti. Büyükelçilik sosyal medya paylaşımında ise "Bugün Ukrayna Bayrak Günü'müzü kutluyoruz. Bu bayrak tarihimizi ve yılmaz ruhumuzu temsil ediyor. Bayrağımız birliğimizi ve gücümüzü temsil ediyor. Ama hepsinden önemlisi bu bayrak, gelecek nesiller tarafından Zaferimizin simgesi olarak hatırlanacak" ifadesine yer verdi.

"ÖYLE BİR ZAMAN GELECEK Kİ ÖZGÜR VE BARIŞÇIL ÜLKEMİZ UKRAYNA, BAYRAĞININ DALGALANDIĞINI GÖRECEK"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ise Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın paylaşımı üzerine "Bugün Ukrayna'nın Milli Bayrağının Günü. Bugün yetiştirdiğimiz kişi, özgürlüğümüz için, Ukrayna için, bayrağımız için savaşan Ukraynalı savunucular, kahramanlar tarafından imzalanıyor. Öyle bir zaman gelecek ki, tüm özgür ve barışçıl ülkemiz onun gururla dalgalandığını görecek" yorumunu yaptı. 

"ATATÜRK 100 YIL ÖNCE SAYICA ÜSTÜN DÜŞMANA KARŞI NASIL ZAFER ELDE ETTİYSE BİZ DE RUSYA'YI YENECEĞİMİZE İNANIYORUZ"

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Bayrak Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında ayrıca şu ifadelere dikkat çekti:

"Nasıl ki Atatürk tam 100 yıl önce sayıca üstün düşmana karşı zafer elde ettiyse biz de aynı şekilde sayıca üstün olan Rusya'yı yeneceğimize inanıyoruz. 24 Ağustos'ta Bağımsızlık Günü'nü kutlayacağız. Aslında bağımsızlık savaşı verirken bu günler daha anlamlı geliyor. 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a,Türk halkına ve devletine sürekli olarak Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü, bağımsızlığını, Ukrayna'nın var olma hakkını, Kırım'ın ve diğer işgal altındaki bölgelerin Ukrayna'ya ait olduğunu dile getirdikleri için teşekkür etmek istiyorum.

Devlet Başkanımız Volodımır Zelenskıy'ın sunduğu 'Barış Formülü'nde küresel gıda güvenliği maddesi yer alıyor. Tahıl koridorunu canlandırma konusunda gıda güvenliğine büyük katkıda bulunan ve bu alanda öncü olan Türkiye'yi süreci yönetmesi için önerdik."

UKRAYNA BAYRAK GÜNÜ

Özgürlük sembolü olarak Ukrayna bayrağı - Cihan Tuğal - Evrensel

Ukrayna’da her 23 Ağustos günü Devlet Bayrak Günü olarak kutlanıyor. Dönemin Ukrayna Cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, 23 Ağustos 2004 tarihinde Ukrayna Bayrak Günü’nün ilan edilmesine dair bir karar imzaladı. Kararın, Ukrayna devletinin yüzyıllara dayanan tarihini ve bağımsız Ukrayna'nın devlet sembollerini saygıyla anmak ayrıca Ukrayna'nın devlet sembollerine yönelik saygıyı teşvik etmek amacıyla kabul edildiği ifade edildi. Bundan sonra her sene ülke genelinde Ukrayna Bayrak Günü kutlanmaya başladı.

Ukrayna bayrağında, üstteki mavi şerit gökyüzünü (barışı), alttaki sarı şerit ise buğday tarlalarını (refahı) simgeliyor. Ukrayna’nın ulusal bayrağı ilk olarak 1918 yılında kabul edilmiş, SSCB döneminde milliyetçilik simgesi olarak görülerek yasaklanmıştı. Bugünkü bayrak ise Ukrayna’nın bağımsızlığını kazanmasının ardından Ukrayna Parlamentosunun 28 Ocak 1992 tarihli kararı ile yeniden kabul edilmişti.

Bu sene Ukrayna Bayrak Günü, 2. kez Rusya’nın başlattığı geniş çaplı işgal saldırısının gölgesinde kaydediliyor. Bugün Ukrayna bayrağı, Ukrayna  halkının mücadelesinin ve yenilmezliğinin, ulusal birliğin, onurun ve haysiyetin bir sembolü haline geldi.

Ukrayna bayrağı Rus işgalinden kurtarılan kent ve köylerde gururla dalgalanıyor. Rus işgal güçlerine karşı kahramanca mücadele eden Ukrayna ordusu topraklarını adım adım işgalden kurtarmaya devam ederken işgal altında yaşamak zorunda kalan Ukrayna vatandaşları ise Ukrayna bayrağının şehirlerde, kasabalarda ve köylerde yeniden özgürce dalgalanacağı anı sabırsızlıkla bekliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.