SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Başkomutanı Sırskıy: Düşmanı yıpratmak için savunmaya geçtik

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, Ukrayna'nın işgalci Rus ordusunu tüketmek için saldırıdan savunmaya geçtiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Başkomutanı Sırskıy: Düşmanı yıpratmak için savunmaya geçtik

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Oleksandr Sırskıy, cephe hattındaki durumun ağır olduğunu belirterek Ukrayna'nın düşmanı yıpratmak amacıyla saldırıdan savunmaya geçtiğini ifade etti.

"AMAÇ, DÜŞMANA MAKSİMUM KAYIP VERDİRMEK"

Oleksandr Sırsıy, Ukrayna Başkomutanlığı görevine atanmadan birkaç gün önce Alman ZDF haber ajansına verdiği röportajda cephedeki son durumu değerlendirdi. Dün yayımlanan röportajda Sırskıy, “Saldırı eylemlerinden savunma operasyonuna geçtik. Operasyonumuzun amacı, savunma hatlarımızı, teknik üstünlüklerimizi, insansız hava araçları ve elektronik harp sistemlerini kullanarak düşmana maksimum kayıp verdirmek ve onu tüketmektir." ifadelerini kullandı.

İŞGALCİLER KUPYANSK'I KONTROL ALTINA ALMAK İSTİYOR

İşgalcilerin Harkiv bölgesindeki Kupyansk kentini yeniden işgal altına almak istedikleri için bu yöndeki durumun çok gergin olduğunu ve işgal güçlerinin her gün Ukrayna mevzilerine saldırdığını belirten Sırskıy, “Düşman bu saldırıyı 3 Ekim 2023’te başlattı ve 4 aydır çok yoğun saldırılar devam ediyor. Onların kayıpları, özellikle ölü açısından bizim kayıplarımızı 7-8 kat aşıyor.” dedi.

İNSANSIZ HAVA ARAÇLARININ RÖLÜ ARTIYOR

Başkomutan, savaştaki insansız hava araçlarının (İHA) rolünün her geçen gün arttığını ve her iki tarafın da İHA’ların kullanımını artırdığını belirtti. Sırskıy ayrıca, Ukrayna ordusunda uzaktan kumandalı arazi robot platformlarının kullanmaya başladığını ve bunun askerlerin hayatını koruma fırsatı sağladığına dikkat çekti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.