SON DAKİKA
Hava Durumu

Umerov ile Sırskıy cephedeki birlikleri ziyaret etti: Durum zor ve gergin

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırskıy ile Avdiyivka ve Kupyansk istikametlerinde savaşan birliklerini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2024 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2024 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Umerov ile Sırskıy cephedeki birlikleri ziyaret etti: Durum zor ve gergin

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna Başkomutanı Oleksandr Sırskıy ile birlikte Ukrayna doğusundaki cephe hattını ziyaret ederek Avdiyivka ve Kupyansk istikametlerinde savaşan birliklerin komutanları ile bir araya geldi.

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, bu sabah konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Sırskıy ile birlikte Donetsk Operasyonel Taktik Grubu komuta merkezlerini ziyaret ettiğini aktararak, “Avdiyivka, Kupyansk, Liman, tüm dikkatimizin yoğunlaştığı son derece önemli yönlerdir. 3. Ayrı Taarruz Tugayı ve 110. Ayrı Mekanize Tugay halihazırda işgalcileri ön saflarda püskürten birimlerdir. Dayanıklığınız için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

BİRLİKLERİN İHTİYAÇLARINA DAİR BİLGİ ALINDI

Birlik komutanları ile bir araya geldiklerini belirten Umerov, askerlerin ihtiyaçlarına dair bilgi aldıklarını ve talepler üzerinde çalışmaya başlandığını kaydetti.

CEPHEDEKİ DURUM SON DERECE ZOR VE GERGİN

Ziyaret ettikleri cephedeki durum ile ilgili açıklama yapan Ukrayna Başkomutanı Sırskıy, durumun son derece zor ve gergin olduğunu aktararak, “Rus işgal güçleri çabalarını artırmaya devam ediyor ve personel açısından sayısal bir avantaja sahipler. Kayıplara aldırmadan askerlerini ‘top eti’ olarak kullanmayı sürdürüyorlar. Ukrayna birlikleri son bir günde sadece Avdiyivka yönünde 29 saldırıyı püskürttü.” diye bildirdi.

UKRAYNA ORDUSU RUS İŞGAL GÜÇLERİNİN İLERLEMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR

Bölgede görev yapan birlik komutanları ile yapılan görüşmeler sonucu bir takım önemli kararın alındığını belirten Sırskıy, “Düşmanın topraklarımızın derinliklerine ilerlemesini önlemek ve kontrol ettiğimiz mevzileri korumak için mümkün olan her şeyi yapıyoruz. Ukrayna Savunma Kuvvetleri, zor duruma rağmen düşmana ciddi kayıplar veriyor." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.