SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, bir Rus radar sitemini daha imha etti

Ukrayna, insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği operasyonla Rusya Federasyonu'na bağlı Mordovya Cumhuriyeti'nde konuşlu Rus radarına ikinci kez saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 22:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 22:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, bir Rus radar sitemini daha imha etti

Ukrayna, 17 Nisan'da insansız hava araçlarıyla (İHA) Rusya'nın Mordovya Cumhuriyeti'ndeki Kovılkino şehrinde bulunan 84680 numaralı askerî birliğe bağlı 590. Ayrı Radyo Mühendisliği birimine saldırı gerçekleştirdi.

Ukrainska Pravda gazetesinin Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğündeki kaynağına dayandırdığı haberinde, servisin özel bir operasyon gerçekleştirdiği kaydedildi.

UKRAYNA SINIRINDAN YAKLAŞIK 580 KM UZAKLIKTA

Operasyonda, yaklaşık 3000 km hedef tespit menziline ve 100 km'den fazla tespit yüksekliğine sahip bir ufuk ötesi radar olan 29B6 konteyneri İHA saldırısının hedefi olurken, vurulan noktanın Ukrayna sınırından yaklaşık olarak 580 km olduğu kaydedildi.

Bölge sakinlerinin, hava ile uzay keşif ve uyarı sisteminin bir parçası olan 29B6 konteynerinin vurulması sonrasında sosyal medya platformlarında paylaştıkları videolarda, radarının bulunduğu bölgeden dumanların yükseldiği görüldü.

KOVILKİNO'DAKİ RADARA İKİNCİ SALDIRI

Kovılkino şehrinde bulunan ufuk ötesi radara yönelik ilk saldırı 11 Nisan'da rapor edilmişti. Medyada yer alan haberlere göre bu saldırıda komuta merkezi binası hasar görmüştü.

17 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşen ikinci saldırının bilançosuna ilişkin olarak henüz net bir bilgi kamuoyu ile paylaşılmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.