SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Rus bombardıman uçaklarını üreten fabrikaya saldırı

Ukrayna, Rusya'da Tu-22M ve Tu-160M bombardıman uçaklarının üretildiği fabrikaya saldırdı.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2024 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2024 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Rus bombardıman uçaklarını üreten fabrikaya saldırı

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü, Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nde bulunan bir uçak fabrikasına saldırdı.

RBK-Ukrayina haber ajansına açıklama yapan Ukrayna askerî istihbaratından bir kaynak, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğüne ait insansız hava araçlarının (İHA) bu sabah Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da bulunan Gorbunov Uçak Fabrikasını vurduğunu aktardı. Söz konusu fabrikada Tu-22M ve Tu-160M bombardıman uçaklarının üretildiği ve tamir edildiği kaydedildi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlara göre, 17 Nisan saat 10.00 civarında uçak fabrikasında patlama gerçekleşti. Bundan bir süre önce bölgede hava saldırısı uyarısı yapıldı. Ayrıca Kazan, Nijnekamsk ve Nijniy Novgorod havalimanlarının faaliyetleri durduruldu.

KAZAN’DAKİ UÇAK FABRİKASI

Gorbunov Kazan Havacılık Üretim Sanayi Birliği, Tupolev Tasarım Bürosu Holdingin bir parçası olan bir Rus havacılık kuruluşu. İlgili fabrikada, başta Tu-22M ve Tu-160M olmak üzere Rusya'nın Ukrayna'ya füze saldırıları gerçekleştirmek için kullandığı bombardıman uçakları üretiliyor ve onarılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.