SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rusya'ya ait uzun menzilli radar sistemini imha etti

Ukrayna, Rusya'ya ait bin 200 kilometre algılama menziline sahip olan radar sistemini vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 16:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rusya'ya ait uzun menzilli radar sistemini imha etti

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya’nın Bryansk bölgesinde konuşlandırılan ve Ukrayna'nın 700 km derinliğindeki gökyüzünü kontrol eden uzun menzilli bir radar sistemini imha etti.

Radio Svoboda haber ajansına konuşan ismi açıklanmayan SBU yetkilisi, SBU’nın insansız hava araçlarıyla (İHA) işgalci Rus ordusuna ait Nebo-U radar sistemini vurduğunu bildirdi.

Açıklama yapan yetkiliye göre, Rusya’nın Bryansk bölgesinde konuşlandırılan ve bin 200 kilometre algılama menziline sahip olan radar sistemi, Ukrayna'nın 700 km derinliğindeki gökyüzünü kontrol ederek, Rus işgal güçlerine Ukrayna ordusuna ait ağır silahlarını tespit etmeye ve saldırılar sırasında Rus bombardıman uçaklarını desteklemeye yardım ediyordu.

Değeri 100 milyon dolar olan radar sistemi kamikaze İHA’larıyla hedef alındı. SBU’nun kaynakları radar sisteminin saldırıda büyük hasar aldığını ve artık çalışmadığını teyit etti.

UKRAYNA, İŞGALCİ RUS ORDUSUNUN RADAR SİSTEMLERİNİ YOK EDİYOR

Bu, SBU’nun imha ettiği ikinci Nebo-U radar sistemi oldu. Daha önce SBU, Rusya’nın Belgorod bölgesinde konuşlandırılan Nebo-U radar sistemini bombalamıştı. Ayrıca yakın zamanda, işgal altında bulunan Berdyansk kenti yakınlarındaki Kasta-2E2 radar sistemi imha edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.