SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Büyükelçisi Bodnar Türk medyasına seslendi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Rusya'da 22 Mart'ta gerçekleştirilen terör saldırısıyla Ukrayna arasında bağlantı kurma girişimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Büyükelçisi Bodnar Türk medyasına seslendi

Terör örgütü DEAŞ tarafından 22 Mart 2024 tarihinde Rusya'nın başkenti Moskova'daki "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Son resmî verilere göre 144 kişinin öldüğü açıklanan olay sonrasında başta Vladimir Putin olmak üzere tüm Rus propaganda mekanizması söz konusu terör saldırıyla Ukrayna arasında ilinti olduğu yönünde iddialarda bulundular.

Son günlerde bu bağlamdaki Rus propagandası etkisiyle Türk basınında yer alan haberler sonrasında Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar konuya ilişkin bir açıklama gerçekleştirdi.

"RUS TARAFININ UKRAYNA'YA ATFETMEYE ÇALIŞTIĞI SUÇLAMALAR TAMAMEN ASILSIZ VE KABUL EDİLEMEZDİR."

Büyükelçi Bodnar, "Son günlerde Türk medyasında, Moskova bölgesindeki Crocus City Hall alışveriş merkezinde kısa bir süre önce meydana gelen terör saldırısıyla Ukrayna'yı haksız yere ilişkilendirmeye yönelik haberler yayınlandı. Rus tarafının Ukrayna'ya atfetmeye çalıştığı suçlamalar tamamen asılsız ve kabul edilemezdir. Ukrayna her zaman uluslararası hukuka ve devlet egemenliği ilkelerine bağlı kalmış, uluslararası toplumla birlikte terörle mücadele etmeye devam etmiştir. Bu mücadele, her gün Ukrayna'nın sivil halkına karşı terör uygulayan, şehirleri bombalayan ve sivil altyapıyı tahrip eden Rus devlet terörizmine karşı mücadeleyi de kapsamaktadır." dedi.

"KREMLİN'İN KENDİ SALDIRGANLIĞINI MEŞRULAŞTIRMA STRATEJİSİNİN BİR PARÇASIDIR"

Bodnar ayrıca, "Yukarıda bahsi geçen terör eylemi de dâhil olmak üzere Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik asılsız iddiaları, Kremlin'in Ukrayna'yı itibarsızlaştırma ve kendi saldırganlığını meşrulaştırma stratejisinin bir parçasıdır. Rusya'nın Ukrayna'yı terörizmle suçlama girişimlerinin hiçbir zaman nesnel kanıtlarla desteklenmemesi nedeniyle bu tür suçlamaların ülkemize karşı yürütülen enformasyon savaşının bir unsuru olarak değerlendirilmesi önemlidir. Şüphelilerin Ukrayna sınırına doğru hareket ettikleri iddiasının, özellikle de Rusya'nın geniş çaplı saldırganlığının bu bölgeyi yüksek bir askeri faaliyet alanına dönüştürdüğü göz önüne alındığında, hiçbir dayanağı yoktur." ifadelerini kullandı.

DÜNYA TERÖRİZMİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI BİRLİK OLMALIDIR

Ukrayna Büyükelçisi konuya ilişkin olarak sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Moskova bölgesinde meydana gelen terör saldırısı kınanmalıdır ancak bu olay Putin'e destek ya da onun Ukrayna'ya karşı işlediği suçlardan dikkatleri başka yöne çekmek için kullanılmamalıdır. Dünya terörizmin her türlüsüne karşı birlik olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti'ne ve medya temsilcilerine Ukrayna'daki objektif durumu yansıttıkları için müteşekkirim ve onları Rus hükümeti tarafından yayılan provokasyonlara ve yalan beyanlara kanmamaya çağırıyorum."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.