SON DAKİKA
Hava Durumu

Bodnar ile Şahin, Ankara ile Kıyiv arasındaki iş birliğini görüştü

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ile Ankara Valisi Vasip Şahin, 26 Mart 2024 tarihinde bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2024 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2024 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bodnar ile Şahin, Ankara ile Kıyiv arasındaki iş birliğini görüştü

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ankara Valisi Vasip Şahin ile görüşme yaptı. Görüşmede Ankara ile Kıyiv arasındaki iş birliğinin aktifleştirilmesi ele alındı.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 26 Mart 2024 tarihinde Ankara Valisi Vasip Şahin ile bir araya geldiğini bildirdi. Büyükelçi görüşme sırasında Ankara ile Kıyiv arasındaki bilimsel, teknik, ticari, ekonomik ve kültürel alanlarda iş birliğinin yenilenmesi ve iki başkent arasında yapılan anlaşmanın uygulanması konusunun ele alındığını aktardı. Ayrıca taraflar, Kıyiv bölgesinin yeniden inşasına Ankara merkezli şirketlerinin katılımı, ortak sanayi bölgelerinin geliştirilmesi konusunda Türk şirketleri ile deneyim alışverişi ve iki bölge arasındaki ticari iş birliğin geliştirilmesi gibi konuları görüştü.

Ankara Valisinin Ukrayna'ya desteğini ve önerilen yönlerde iş birliğini yoğunlaştırmaya hazır olduğunu ifade ettiğini belirten Bodnar, “İlişkilerimizi güçlendirmeye, bölgelerimizin kalkınması için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.