SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'dan Avrupa turu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 16 Şubat 2024 tarihi itibarıyla Fransa'nın başkenti Paris'e ve Almanya'nın başkenti Berlin'e çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2024 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy'dan Avrupa turu

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Batılı müttefiklerle yapacağı güvenlik anlaşmaları kapsamında bugün Fransa ve Almanya'ya çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Fransa ve Almanya, Ukrayna'nın NATO üyeliğine katılımının kesinleşmesine kadar desteğini sürdürmek amacıyla güvenlik anlaşması imzalayacak olan ikinci ve üçüncü olacak. 

UKRAYNA, FRANSA VE ALMANYA İLE GÜVENLİK ANLAŞMASI İMZALAYACAK

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakan Olaf Scholz'un imzalayacağı anlaşmaya dair net bir bilgi paylaşılmazken Kıyiv hükûmeti, Birleşik Krallık ile yapılan anlaşmanın çerçevesinin kullanılacağını kaydetti.

Anlaşmada, Rus silahlı saldırısında Ukrayna ile 24 saat içinde istişarelerde bulunulması ile hızlı ve sürekli güvenlik yardımın sağlanması maddesi, anlaşmanın ana maddesini olarak belirtiliyor. İmza töreni, ilk olarak 16 Şubat 2024'te Paris'te Elysee Sarayı'nda yapılacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Fransız yetkililer, anlaşmanın yalnızca askerî boyutta değil ekonomik ve insani unsurları da taşıdığını dile getirdi. Ayrıca yetkililerden biri, "Bunun arkasındaki mantık, Rusya'nın saldırganlığını başarısızlığa uğratmak için uzun vadede Ukrayna'ya destek vermektir" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.