SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı resmi iftar programı düzenledi

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, Ukrayna'da Müslüman topluluğunu bir araya getiren iftar programı düzenledi. İftar programına, Ukrayna'daki Müslüman toplumunun temsilcileri, Kırım Tatar halkının temsilcileri, üst düzey Ukraynalı yetkililer ile Ukrayna ordusunda görevli Müslüman askerler katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 23:52
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 00:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı resmi iftar programı düzenledi

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı, bugün Kırım Tatar Milli Meclisi temsilcileri, Ukrayna devletinde görevli Kırım Tatarları, Ukrayna ordusunda görevli Müslüman askerler, Ukrayna Müslüman toplumunun temsilcileri, Müslüman yabancı diplomatik misyon temsilcileri ve Ukrayna devlet yöneticilerinin katılımı ile iftar programı düzenledi. İftar programında, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu konuşma yaptı. Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı'na Kırım'ın Rus işgalinden kurtulması için verdiği mücadele ve Kırım Tatar halkına verdiği destek için teşekkür etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, iftar programında yaptığı konuşmada, Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayında resmi düzeyde iftar düzenlenmesi için Ukrayna'da yeni bir gelenek başlattıklarını açıkladı.İftar programına; Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanı Rüstem Umerov, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı, Kırım Müftüsü Ayder Rüstemov, Ukrayna Enstitüsü Başkan Yardımcısı Alim Aliyev, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) üyesi Rıza Şevkiyev, Kırım Tatar şarkıcı Camala gibi çok sayıda Kırım Tatarı katıldı. Ayrıca, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere iftar programının resmi davetlileri arasında yer aldı.

ZELENSKIY: BİZE HAYAT VERENİN ZAFERİ DE VERECEĞİ GÜNÜN GELECEĞİNE İNANIYORUZ

Zelenskıy açılış konuşmasında şöyle konuştu:

"Bugün Ukrayna'da bir geleneği başlatıyoruz. Kahramanlarımız, Müslüman savaşçılarımız, Kırım Tatar Milli Meclisi, Ukrayna'daki tüm Müslüman toplumunun temsilcileri ile birlikte resmi düzeyde bir iftar düzenliyoruz. Böylece, Ukrayna'nın her insana, her topluluğa değer verdiğini teyit ediyoruz"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Ukrayna'nın bağımsızlığına destek veren tüm Müslümanlara minnettar olduklarını ifade ederek, "Ukrayna, topraklarımızda özgürlük ve güvenlik olması için savaşanları her zaman hatırlayacaktır. Hepimiz inançla birleştik ve önümüzde uzanan tüm yolu kesinlikle bilmesek de bir şeyden kesinlikle eminiz, kırılmayacağız, ayrılmayacağız ve silinmeyeceğiz. Çünkü, birlik ve beraberlik adına hürriyet adına yürüyoruz. Bize bu esası verene güveniyoruz. Bize hayatı verenin bize zafer de vereceği günün geleceğine inanıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.