SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da Bahçesaray isimli yeni savaş tahvili satışa sunuldu

Ukrayna hükûmeti, 2 yıldan uzun bir süredir Rus işgal güçlerine karşı savaşan Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine destek olmak için "Bahçesaray" isimli yeni savaş tahvilini satışa çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2024 21:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da Bahçesaray isimli yeni savaş tahvili satışa sunuldu

Ukrayna hükûmeti, Rusya ordusu karşısında savaşan silahlı kuvvetlerinin masraflarını karşılamak amacıyla 1 Mart 2022 tarihinden itibaren savaş tahvilleri satmaya başladı.Ukrayna’nın savaş tahvillerine “Bahçesaray” ve “Makiyivka” isimli iki yeni tahvil eklendi.

BUGÜNE KADAR 4 MİLYONDAN FAZLA TAHVİL SATILDI

Ukrayna Dijital Dönüşüm Bakanı Mıhaylo Fedorov, 22 Nisan 2024 tarihinde sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Diya” uygulamasında (Ukrayna’nın e-devlet uygulaması)  “Bahçesaray” ve “Makiyivka” isimli yeni tahvillerin satışa sunulduğunu duyurarak, “Menkul kıymetler olan askerî tahviller, Ukrayna ekonomisini ve ordusunu desteklemenin etkili bir yoludur. Ukraynalılar halihazırda Diya aracılığıyla 4 milyondan fazla tahvil satın aldı ve yaklaşık 94 milyon grivna elde edildi." ifadelerini kullandı.

Fedorov, Bahçesaray tahvilinin faiz oranının 17 olduğunu ve ödemesinin 28 Ocak 2026’da, Makiyivka tahvilinin faiz oranının 16 olduğunu ve ödemesinin 12 Mart 2025’te yapılacağını aktardı. 

Bakan, bu tahvillerin satışı sayesinde devletin orduya mühimmat satın aldığını, askerlere ve askerî sağlık görevlilerine maaşlarını ödediğini vurguladı.

Ukrayna’da Haziran 2023’te Simferopol (Akmescit) isimli bir başka savaş tahvili satışa sunulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.