SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'da bir Rus general daha öldürüldü!

Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgali operasyonunda yer alan Rus Tümgeneral Oleg Tsokov, Ukrayna’daki işgal girişiminde öldürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2023 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2023 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'da bir Rus general daha öldürüldü!

Ukrayna'daki topyekun işgal girişimi ve saldırılara katılan bir Rus üst düzey komutanın daha etkisiz hale getirildiği iddia edildi. 2014’te Kırım’ın işgali operasyonunda yer alan Tümgeneral Oleg Tsokov’un Zaporijjya bölgesinde Rus işgali altındaki Berdyansk yakınlarında bir saldırıda öldüğü ileri sürüldü.

Mariupol Belediye Başkanı Petro Andryuşçenko, bu sabah yaptığı açıklamada Rus Tümgeneral Oleg Tsokov’un Rus işgali altındaki Berdyansk yakınlarındaki bir saldırıda etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Andryuşçenko, Tsokov’un Eylül 2022’de Lugansk yakınlarında yaralandığını hatırlatarak, "Bu sefer görevin tamamlandığını belirtiyorlar" ifadelerini kullandı.

RUS ASKERİ ÜSSÜ VURULDU

Petro Andryuşçenko, Berdyansk bölgesinde bulunan ve Rus işgal güçleri tarafından karargâh olarak kullanılan bir otelin bu gece saldırıya uğradığını aktararak büyük ihtimalle Oleg Tsokov’un saldırı sırasında bu otelde bulunduğunu belirtti.

Oleg Tsokov, Ağustos 2022'den bu yana Rusya Federasyonu 20. Birleşik Silah Ordusu'nun 144. Motorlu Tüfek Tümeni komutanı olarak görev yapıyordu. 2023 yılında tümgeneral rütbesini aldı.

Ukrayna’daki savaş dışında Tsokov, iki Çeçen savaşına ve Suriye'deki savaşta görev yaptı. Ayrıca, 2014’te Kırım’ın işgali operasyonunda yer alan Tsokov, işgalci Rus ordusu tarafından madalya ile ödüllendirildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.