SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’daki 2 hidroelektrik santral Rus saldırılarında ciddi hasar gördü

Rusya’nın dün Ukrayna enerji altyapısına yönelik gerçekleştirdiği büyük hava saldırısı sonucunda ülkedeki 2 hidroelektrik santrali devre dışı bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’daki 2 hidroelektrik santral Rus saldırılarında ciddi hasar gördü

İşgalci Rusya, 8 Mayıs’ta düzenlediği büyük hava saldırısı sonucu Ukrayna’daki 2 hidroelektrik santrali kullanılamaz hale getirdi.

"ULUSLARARASI TOPLUMUN DESTEĞİ HER ZAMANKİNDEN DAHA ÖNEMLİDİR"

Terörist devlet Rusya, Ukrayna’nın enerji sistemini yok etmeye devam ediyor. Dinyeper ve Dinyester nehirleri boyunca birçok büyük hidroelektrik santralini yöneten bir Ukrayna devlet kuruluşu Ukrhidroenergo, “8 Mayıs sabah saatlerinde kritik altyapı sistemine düzenlenen saldırılar sırasında hidroelektrik tesislerinde de ciddi hasar meydana geldi.” açıklamasını yaparken aldığı hasar nedeniyle 2 hidroelektrik santralinin devre dışı kaldığını açıkladı.

Rusya 2 yıldan uzun süredir Ukrayna'nın kritik altyapı tesislerini bombalıyor. Ukrayna’daki tüm hidroelektrik santrallerinin Rus saldırılarında yıkıcı hasar aldığına dikkat çekilen açıklamada, “Tahrip olan ekipmanın onarımı ve eski haline getirilmesi için büyük çaba ve önemli mali kaynaklar gerekmektedir. Bugün uluslararası toplumun desteği, yardımı ve kararlı eylemleri her zamankinden daha önemlidir.” denildi.

RUSYA’DAN BÜYÜK HAVA SALDIRISI

Rusya, 7 Mayıs’ı 8 Mayıs’a bağlayan gece Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine 55 adet farklı tipte füze ve 21 adet Şahed tipi SİHA ile saldırdı. Ukrayna ordusu, işgalcilere ait 39 füze ve 20 SİHA'yı düşürmeyi başardı.

Öte yandan Ukrayna Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalci Rus ordusunun; Poltava, Kirovograd, Zaporijjia, Lviv, İvano-Frankivsk ve Vinnıtsya bölgelerindeki elektrik üretim ve iletim tesislerine çoklu saldırılar düzenlediği aktarıldı.

3 TERMİK SANTRAL BOMBALANDI

Ukrayna enerji sektöründeki en büyük özel yatırımcı olan DTEK şirketi, Rus saldırısında şirkete ait 3 termik santralinin ciddi hasar gördüğünü duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.