SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna'dan FPV SİHA operasyonu: Rus mevzileri vuruldu!

Ukrayna Sınır Muhafızları, FPV SİHA'larla Rusya’ya ait "Murom-P" gözetleme sistemi, yakıt deposu ve bir kontrol noktasını imha etti. Operasyon sonucu kontrol noktası ele geçirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2025 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2025 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan FPV SİHA operasyonu: Rus mevzileri vuruldu!

Ukrayna Sınır Muhafızları, FPV silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) Rusya'nın gözetleme sistemini ve yakıt deposunu imha etti.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı tarafından 7 Temmuz 2025 tarihinde yapılan açıklamada, 15. Mobil Sınır Müfrezesi Çelik Sınır'ın FPV SİHA operatörlerinin, Murom-P gözetleme sistemini, bir yakıt deposunu ve bir Rus kontrol noktasını tespit ederek vurduğu bildirildi.

RUS KONTROL NOKTASI ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada, “Geçtiğimiz gün Kuzey Slobozhanshchyna yönünde, 15. Mobil Sınır Müfrezesi Çelik Sınır'ın SİHA operatörleri düşman arka mevzilerini etkili bir şekilde hedef aldı.” denildi. Ayrıca FPV SİHA operatörlerinin isabetli çalışması sayesinde “Murom-P” muhabere anteni, yakıt deposu ve işgalcilerin kontrol noktası ele geçirildiği belirtildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.