SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan Türkiye’ye teşekkür

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılmasında verdiği destek için Türkiye’ye teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan Türkiye’ye teşekkür

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'nın, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın 60 gün süreyle uzatılmasına sıcak bakmasına ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın ilk haline uygun olarak 120 gün daha uzatılması düşüncesi ile görüşmelere başladıklarını ifade etti. Bakan Akar, "Bunun devamı önemli. Bu manada iki ay yerine 120 gün olması konusunda da temaslarımızı sürdüreceğiz. Taraflar bunları değerlendirecekler ve kararını verecekler. BM de bizimle benzer şekilde düşünüyor. Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bunu inşallah kısa sürede olumlu şekilde çözmeye çalışacağız." diye konuşmuştu.

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın süresinin uzatılması sürecine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden dünya pazarına ulaştırılmasını sağlayan anlaşmanın süresinin bir daha uzatılmasında Türkiye’nin çabalarını ele aldı.

UKRAYNA'DAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Sürece desteği için Türkiye’ye ve bizzat Bakan Hulusi Akar’a teşekkür eden Bakan Kubrakov, şu ifadelere yer verdi:

“Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın imzacısı olarak Türkiye’ye ve bizzat Bakan Hulusi Akar’a daha önce imzalanan anlaşmaya sarsılmaz bağlılığı ve anlaşma süresinin 120 gün daha uzatılması için verdiği desteğinden dolayı teşekkür ederim.” 

RUSYA, KARADENİZ TAHIL KORİDORUNUN 60 GÜN UZATILMASINA YEŞİL IŞIK YAKMIŞTI

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, BM Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) Genel Sekreteri Rebeca Grynspan ve BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ile yaptığı görüşmenin ardından 18 Mart'ta Karadeniz Tahıl Koridoru ANlaşmasının 60 gün uzatılmasına itiraz etmediklerini açıklamıştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.