SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'dan yola çıkan tahıl gemisi Rus mayınına çarptı!

Ukrayna'nın Yujnıy Limanı'ndan Romanya'nın Köstence Limanı'na doğru ilerleyen Liberya bayraklı tahıl gemisi, Rusya'nın bıraktığı mayına çarparak hasar gördü.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2023 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'dan yola çıkan tahıl gemisi Rus mayınına çarptı!

Ukrayna'da sivilleri ve kritik altyapı tesislerini hedef alan Rusya, ülkenin tahıl ticaretini engelliyor. Karadeniz'de tehdit oluşturan Vladimir Putin idaresindeki Rusya, Ukrayna limanlarına yönelik olarak düzenlediği saldırıya yenisini ekledi.

BUĞDAY YÜKLÜ GEMİ HASAR ALDI

Rusya'nın Karadeniz'e bıraktığı mayınlar her gün gün tehlike arz ederken, Ukrayna'ya ait tahıl yüklü bir gemi daha hasar gördü. Birleşik Krallık basın servisi Reuters'ın haberine göre buğday yüklü Liberya bayraklı dökme yük gemisi Georgia S. mayına çarptı. 

Ukrayna'nın Yujnıy Limanı'ndan Romanya'nın Köstence Limanı'na doğru çıkan geminin hasar aldığı belirtildi. Gemideki tahıllar, Köstence Limanı'na ulaştıktan sonra ilgili ülkeye ihraç edilecekti. 

RUSYA, UKRAYNA'YA HAREKET EDEN GEMİLERİ TEHDİT EDİYOR

Türkiye ve Ukrayna'nın girişimleriyle Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında 22 Temmuz 2022'de başlayan Tahıl Koridoru Anlaşması'ndan çekilen Rusya, Karadeniz'de Ukrayna'ya hareket eden veya Ukrayna'dan yola çıkan gemileri potansiyel askeri yük taşıyıcısı olarak nitelendirdi. Söz konusu gemilere saldırının meşru olduğunu belirten işgalci Rusya, her fırsatta Ukrayna limanlarını bombalamayı sürdürüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.