SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: Rusya, esirlere karşı işkence, kötü muamele ve katliam fiilleri işliyor!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Ukrayna'da esir alınan askerlere ve sivillere yönelik işkence, insanlık dışı muamelenin kasten sürdürdüğünü ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: Rusya, esirlere karşı işkence, kötü muamele ve katliam fiilleri işliyor!

İşgalci Rus ordusu Ukrayna’da savaş suçları işlemeyi sürdürüyor.

Rus askerlerinin vahşetini gösteren bir video daha sosyal medyaya düştü. Dün akşam sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Rus askerin, soğukkanlılıkla hayatta olan Ukraynalı askerini kafasını keserek öldürdüğü görünüyor. 

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın bir savaş suçunu daha belgeleyen video ile ilgi açıklama yayımladı. Bakanlık yaptığı açıklamada, “Rusya, Ukrayna'da esir alınan askerlere ve sivillere yönelik işkence, fiziksel taciz, insanlık dışı muamele, kasıtlı olarak acı çektirme, ciddi bedensel zarar verme ve öldürme politikasını kasten uyguluyor.” ifadesine yer verildi. 

RUSYA KORKUNÇ SAVAŞ SUÇLARI İŞLEMEYE DEVAM EDİYOR

Ukrayna Dışişleri Bakanlığın yaptığı açıklamanın tam metni şu şekilde:

Rusya Federasyonu ordusu Ukrayna'da korkunç savaş suçları işlemeye devam ediyor.

11 Nisan’da Rus askerlerinin bir Ukraynalı savaş esirinin başını kestiği korkunç bir video yayınlandı. Rus cellatlar kameraya poz vererek büyük alaycılıkla bir insanın canına kıydılar.

Bu, Rus ordusunun Ukraynalı savaş esirlerine karşı gösterdiği insanlık dışı muamelenin ilk örneği değil. Buça, İrpin, Gostomel, Borodyanka, Olenivka, Mariupol ve Ukrayna'nın diğer şehir ve köylerinde binlerce benzer vaka yaşandı.

Rusya, Ukrayna'da esir alınan askerlere ve sivillere yönelik işkence, fiziksel taciz, insanlık dışı muamele, kasıtlı olarak acı çektirme, ciddi bedensel zarar verme ve öldürme politikasını kasten uyguluyor.

Videoya kaydedilen bir Ukraynalı savaş esirinin öldürülmesi, Cenevre Sözleşmelerinin ağır bir ihlalidir ayrıca Ukrayna Ceza Kanunu ve Uluslararası Ceza Mahkemesi Roma Statüsü hükümlerine göre bir savaş suçudur. Roma Statüsü'ne göre bu tür eylemler insanlığa karşı suç olarak da nitelendirilebilir.

"SUÇLULAR MUTLAKA CEZALANDIRILACAKTIR"

Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığı Ofisini, Rusya Federasyonu vatandaşları tarafından Ukrayna topraklarında işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçların soruşturulması bağlamında Rus ordusunun bir başka vahşetini dikkate almaya davet ediyoruz.

Rusya Federasyonu'nun en üst düzey liderleri ve doğrudan failleri de dahil olmak üzere Ukrayna'da iğrenç suçlara karışan herkes mutlaka cezalandırılacaktır.

Ayrıca Ukrayna toplumunu Rus soykırımından korumak ve tüm topraklarımızı işgal altından kurtarmak için uluslararası toplumu Ukrayna'ya askeri desteği artırmak için acil adımlar atmaya çağırıyoruz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.