SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna hükûmeti, Emine Ceppar’ı görevden aldı

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Emine Ceppar’ın Ukrayna Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı görevinden alınması kararını kabul etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2024 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2024 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna hükûmeti, Emine Ceppar’ı görevden aldı

Ukrayna Bakanlar Kurulunun 2 Nisan 2024 tarihinde aldığı karar neticesinde, Emine Ceppar Ukrayna Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı görevinden alındı.

Ukrayna Parlamentosundaki Hükûmet Temsilcisi Taras Melniçuk, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ukrayna Bakanlar Kurulu, Emine Ceppar’ı Ukrayna Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı görevinden aldı" açıklamasını yaptı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Emine Ceppar, “Dmıtro Kuleba'nın teklifi üzerine başlayan 4 yıllık yolculuk bir dönem gibidir!” ifadesini kullanarak ülkesine ve halkına hizmek etmek kendisi için bir onur olduğunu belirtti. 

EMİNE CEPPAR'A YENİ GÖREV

Bilindiği üzere Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 23 Şubat 2024’te Emine Ceppar’ı Ukrayna’nın Viyana'da Bulunan Uluslararası Kurum ve Kuruluşlar Nezdindeki Daimi Temsilcisi görevine atadı.

Emine Ceppar, 10 Haziran 2020'den bu yana Ukrayna Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 14 Temmuz 2020'de Ukrayna Cumhurbaşkanının kararı ile UNESCO Ukrayna Milli Komisyonu Başkanlığına atanmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.