SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, ilk Patriot hava savunma sistemini teslim aldı

Ukrayna, ilk parti Patriot hava savunma sistemlerini teslim aldı. ABD ve Almanya'nın gönderdiği iki adet Patriot Hava Savunma Sistemi, Ukrayna'ya ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2023 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2023 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, ilk Patriot hava savunma sistemini teslim aldı

Rus saldırıları altındaki Ukrayna, müttefik ülkelerden askeri, ekonomik ve insani destek almaya devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Almanya Ukrayna'ya iki adet Patriot Hava Savunma Sistemi tedarik etmişti. 

UKRAYNA, PATRİOT HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ TESLİM ALDI

Ukrayna, Rus işgalcilerin saldırılarına taarruzda bulunması için gönderilen hava savunma sistemini teslim aldı. ABD, Ukrayna'ya en çok destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyor. 

PATRİOT HAVA SAVUNMA SİSTEMİ NEDİR?

Patriot füzeleri ilk kez 1991'deki Körfez Savaşı'nda Suudi Arabistan ve İsrail'i korumak için kullanıldı. 2003 yılında ABD öncülüğünde Irak'a yapılan operasyonda da yine Patriot füzelerine başvuruldu.

Patriot füzesavar sistemi o zamandan bu yana, ABD ve bazı NATO ülkelerinin tercih ettiği savunma sistemi olma özelliğini koruyor. Birim başına (fırlatıcı ve radar) tam 1 milyar dolar maliyeti bulunan ve her bir füzesi 3 milyon dolara mal olan ABD yapımı Patriot, en gelişmiş hava savunma sistemlerinden birisi. 

Yüksek irtifa hedeflerini, özellikle balistik füzeleri ve savaş uçaklarını vurabilen Patriot, aynı zamanda daha kısa menzilli füzeler ile dron gibi hedefleri de imha edebiliyor.

ABD yapımı Patriot hava savunma sistemi, Polonya sınırında, NATO görevi kapsamında yer alıyor ancak ABD, her müttefikine Patriot satmıyor. Patriotlar satılmıyorsa, ikinci opsiyon “kiralama” oluyor. Parası ödenen Patriotlar, Amerikan personeli tarafından kullanılıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.