SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna istihbaratı, Rus ajanlarının Zelenskıy'ı öldürme planını bozdu

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Volodımır Zelenskıy başta olmak üzere bir dizi Ukraynalı üst düzey yetkililerine suikast hazırlıkları yapan bir Rus ajan ağını açığa çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2024 01:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna istihbaratı, Rus ajanlarının Zelenskıy'ı öldürme planını bozdu

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve diğer üst düzey askeri ve siyasi yetkililerine suikast hazırlayan beş Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ajanının açığa çıkarıldığını duyurdu.

SBU’dan bugün yapılan açıklamada, “SBU, FSB'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı ve diğer üst düzey askeri ve siyasi yetkilileri ortadan kaldırma planlarını bozdu. Planlar, Ukrayna Devlet Güvenlik Dairesi liderliğinin yardımıyla SBU tarafından önceden açığa çıkarılan bir ajan ağı tarafından uygulanacaktı. Faaliyetleri Moskova'dan FSB tarafından denetlenen ajan ağına, Rusya Federasyonu'na gizli bilgileri ‘sızdıran’ iki Devlet Güvenlik Dairesi albayı da dahildi.” denildi.

Açıklamada, FSB ajan ağının görevleri arasında, cumhurbaşkanını rehin alabilecek ve daha sonra öldürebilecek, cumhurbaşkanının güvenliğine yakın askeri yetkilileri tespit etmek olduğu kaydedildi. Zelenskıy dışında  SBU Başkanı Vasıl Malyuk ve Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğü Başkanı Kırılo Budanov'un da öldürülmesi planlanılıyordu. 

Açıklamaya göre, Budanov'un bir ajandan elde edilen veriler sayesinde Paskalya Bayramı’ndan önce füze ve SİHA saldırısıyla tasfiye edilmesi planlanmıştı.

SBU’nun düzenlediği gizli operasyon sonucunda tüm suçluları tespit edilerek gözaltına alındıği aktarıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan SBU Başkanı Malyuk, “Özel operasyonumuzdan sadece sınırlı sayıda insanın haberi vardı ve operasyonun gidişatını bizzat ben kontrol ettim. Putin'in yemin töreni için bir hediye olması beklenen terör saldırısı aslında Rus gizli servisinin bir başarısızlığına dönüştü. Ancak düşmanın güçlü ve deneyimli olduğunu ayrıca hafife alınamayacağını unutmamalıyız. Her hainin hak ettiği cezayı almasını sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.