SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, İsveç ile CV90 zırhlı muharebe araçları üretecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, CV90 zırhlı muharebe araçlarını İsveç ile beraber üreteceklerini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 18:28
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, İsveç ile CV90 zırhlı muharebe araçları üretecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, İsveç'in başkenti Stockholm'de, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Rus işgal saldırılarına direnen Ukrayna'ya verdiği destek için İsveç halkına ve yetkililere teşekkür etti.

İSVEÇ ORTAKLIĞINDA UKRAYNA'DA ÜRETİLECEK

İsveç ile yaptıkları askeri anlaşmaya ilişkin Zelenskıy, "CV90 zırhlı muharebe araçlarını İsveç ile beraber üreteceğiz. Ukrayna'da imal edilecek CV90 zırhlı araçlarını en kısa sürede piyasaya sürmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Zelenskıy, İsveç'in NATO üyeliğini desteklemeye devam ettiklerini belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşmelerde bu konuyu gündeme getirdiğini söyledi.

İSVEÇ'İN UKRAYNA'YA SAĞLADIĞI YARDIMLAR 

İsveç Başbakanı Kristersson ise savaşın başından bu yana Ukrayna'ya bugüne kadar toplamda 2 milyon 200 bin avro değerinde askeri savunma yardımı sağladıklarını kaydetti. İsveç Başbakanı, Ukrayna'ya verilen askeri desteğin son partında Leopard tanklarını da teslim ettiklerini belirtti.
Ukrayna'ya CV90 zırhlı muharebe aracı sağlayacaklarını duyururan İsveç Başbakanı Kristersson araçların, Ukrayna'da üretimi ve bakımı içinde anlaşma imzaladıklarını aktardı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.