SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna karşı taarruzunda son durum ne?

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Ukrayna'nın karşı taarruzunda son durumun ne olduğunu değerlendiren bir rapor yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2023 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2023 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna karşı taarruzunda son durum ne?

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), 4 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı raporda, Ukrayna’nın karşı taarruz sırasında operasyon hızının düşmesinin kötü bir anlam ifade etmediğini aktardı. Enstitü, operasyon hızının tamamen taktiksel olduğunu ve bu durumun, Ukrayna’nın topraklarının büyük alanlarını geri alamayacak durumda olduğunu göstermediğini yazdı.

UKRAYNA, RUS İŞGALCİLERİ ENGELLEMEK İÇİN YAVAŞ VE KADEMELİ HAREKATLAR YÜRÜTÜYOR

Enstitü, Ukrayna ordusunun Rus işgalcileri engellemek için yavaş ve kademeli harekatlar yürüttüğünü ifade etti. ISW, işgalci Rusya'nın kış-ilkbahar taarruzunun bir aydan biraz daha uzun bir süre içinde sona erdiğini, Lugansk ve Harkiv sınırında önemli bir başarı elde edemediğini kaydetti.

AMERİKAN SAVAŞ ARAŞTIRMALARI ENSTİTÜSÜ UKRAYNA ORDUSUNUN İLERLEMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü, Ukrayna ordusunun ilerlemesi bağlamında, "Güney Ukrayna'daki durum elbette farklı, çünkü Rusya'nın Dnipro üzerindeki iki köprüye bel bağlamasının yarattığı türden doğal bir darboğaz yok. Herson'daki Ukrayna karşı saldırısı, yine de uzun hazırlık dönemleri, Rus güçlerini yıpratmaya odaklanan savaş ve nihayetinde nehrin batı yakasındaki Rus mevzilerini savunulamaz hale getiren sınırlı kazanımlarla nispeten hızlı ilerleme aşamalarını değiştirdi" ifadelerine yer verdi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.