SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna'nın üniversitelere giriş sınavı, artık İstanbul’da da yapılacak

Ukrayna’da üniversiteye giriş sınavı olarak uygulanan Milli Çoklu Konu Testi'ne(NMT) bu sene Türkiye’deki Ukrayna vatandaşları da katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2025 23:23
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2025 23:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'nın üniversitelere giriş sınavı, artık İstanbul’da da yapılacak

Ukrayna’da yükseköğrenime başvuracak adaylar için düzenlenen Milli Çoklu Konu Testi (NMT), bu sene Türkiye’de de yapılabilecek. 2025 yılı itibarıyla Türkiye, sınavın düzenlenebileceği ülkeler listesine eklendi ve İstanbul'da sınav merkezi kuruldu.

Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu, Ukraynalı üniversite adaylarının bu yıl Türkiye’den de sınava katılabileceğini duyurarak; bu kapsamda İstanbul’da bir sınav merkezinin oluşturulduğunu aktardı.

Açıklamada; sınav ve üniversiteye giriş süreciyle ilgili tüm bilgilerin testportal.gov.ua adresinde yer aldığı belirtilirken; adayların 3 Nisan 2025 tarihine kadar sınav için kayıt yaptırması gerektiği hatırlatıldı.

UKRAYNA'DA DÜZENLENEN MİLLİ ÇOKLU KONU TESTİ NEDİR?

NMT, Ukrayna'da üniversiteye giriş yapmak isteyen tüm adaylar için zorunlu olan standartlaştırılmış bir sınavdır. Ukrayna’da devam eden savaş nedeniyle çevrim içi olarak gerçekleştirilen test, Ukrayna’daki sınav merkezlerinin yanı sıra Avrupa’nın birçok ülkesinde ve bazı diğer ülkelerde de belirlenen geçici sınav merkezlerinde düzenleniyor.

2025 yılında NMT çerçevesinde okul müfredatındaki dört dersten sınav yapılacaktır. Ukrayna dili, Ukrayna tarihi ve matematik sınavları tüm üniversite adayları için zorunluyken 4. dersi ise adaylar kendileri belirleyebilecek. Seçilebilecek dersler ise şu şekilde:

Ukrayna Edebiyatı, Biyoloji, Kimya, Fizik, Coğrafya, İngilizce, Almanca, Fransızca veya İspanyolca.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.