SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna nüfusunda şok edici azalma!

Oleksandr Razumkov Ukrayna Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Merkezi Toplumsal Cinsiyet ve Sosyal Konular Uzmanı Olga Pışçulina, Ukrayna'da nüfusunun 25 milyona düştüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 08:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 08:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna nüfusunda şok edici azalma!

Ukrayna'da nüfusunun halihazırda yaklaşık 25 milyon kişiye düştüğü, 10 milyon olduğu tahmin edilen Ukrayna vatandaşının yurt dışında bulunduğu bildirildi.

"YAKLAŞIK 10 MİLYON UKRAYNALI YURT DIŞINDA BULUNUYOR"

Oleksandr Razumkov Ukrayna Ekonomik ve Siyasi Araştırmalar Merkezi Toplumsal Cinsiyet ve Sosyal Konular Uzmanı Olga Pışçulina, 26 Nisan 2024 tarihinde Ukrinform haber ajansına yaptığı açıklamada, “Şu anda Ukrayna'da kalan nüfusu değerlendirmek gerekiyorsa bu yaklaşık 25 milyon kişi ediyor. 4,5 milyon Ukraynalının geçici koruma programı kapsamında AB'de olduğunu kesin olarak biliyoruz. 2 ya da 2,5 milyon Ukraynalı geçici koruma almadan Avrupa ülkelerinde bulunuyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliğine göre yaklaşık 2 milyon Ukraynalı Rusya Federasyonu'nda bulunuyor. Bunlardan 6-8 milyon Ukraynalının genç, çalışabilir durumda ve yüksek vasıflı olduğunu da biliyoruz. Aynı zamanda 1,5-2 milyon Ukraynalı savaş başlamadan önce işçi göçmeni olarak yurt dışına gitmiş ve hala geri dönmemiş durumda. Bu tahminlere göre yaklaşık 10 milyon Ukraynalı yurt dışında bulunuyor. Ayrıca cephede büyük kayıplar veriyoruz.” dedi.

UKRAYNA SAVAŞTA ONBİNLERCE ASKER KAYBETTİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Ukrayna’nın savaşta yaklaşık 31 bin asker kaybettiğini açıklamıştı. Öte yanda ABD istihbaratı, kayıp sayısının daha yüksek olduğunu öne sürüyor.

2022'DE NÜFUS YAKLAŞIK 41 MİLYONDU

Ukrayna İstatistik Kurumunun 1 Ocak 2022 tarihindeki verilere göre, 2014 yılından bu yana Rus işgali altında olan Kırım, Donetsk ve Lugansk bölgeleri hariç Ukrayna nüfusu yaklaşık 41 milyon kişiydi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.