SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Ombudsman Dmıtro Lubinets Türk mevkidaşına destek için teşekkür etti

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, Rus tarafının Türkiye'nin Rusya’da alıkonulan Ukrayna savaş esirlerini ziyaret etme teklifini değerlendirmek için zaman istediğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2024 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2024 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Ombudsman Dmıtro Lubinets Türk mevkidaşına destek için teşekkür etti

Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets, Türkiye Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç’a devam eden yoğun Rus saldırılarına rağmen Ramazan ayında Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştirdiği için teşekkür etti.

Radio Svoboda haber ajansı tarafından hazırlanan programda konuşan Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Dmıtro Lubinets, Türkiye Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç’un Ukrayna ziyaretini değerlendirdi. Aylar süren çalışmalar ve görüşmelerin ardından Malkoç’un Ukrayna’ya ziyaret düzenlediğini belirten Lubinets, “Türk mevkidaşıma arabuluculuk yapmayi kabul ettiği için teşekkür ediyorum. O sadece bu konu ile ilgilenmeye kabul etmedi ayrıca devam eden yoğun saldırılara ve Ramazan ayının olmasına rağmen olarak ülkemize 4 günlük çalışma ziyaretinde bulundu. Ülkesine dönüşünden iki gün sonra Rus tarafıyla ilk temasını ve görüşmesini yaptığını bana bildirdi.” dedi.

RUSYA, UKRAYNALI SAVAŞ ESİRLERİNİ TÜRKİYE'YE GÖSTERECEK Mİ?

Daha sonra Türk tarafının Rusya Ombudsmanı Moskalkova ile görüşme yaptığını duyurduğunu kaydeden Lubinets, “Bana verilen bilgiye göre, halihazırda Rus tarafı Türkiye'nin Rusya’da alıkonulan Ukrayna savaş esirlerini ziyaret etme teklifini düşünmek için zaman istedi. Sonucu bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ŞEREF MALKOÇ’TAN UKRAYNA ZİYARETİ

Türkiye Kamu Denetçiliği Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Ukrayna İnsan Hakları Yetkilisi (Ombudsman) Dmıtro Lubinets'in daveti üzerine Ukrayna'ya resmî ziyaret gerçekleştirdi. Çalışma ziyareti kapsamında Malkoç, Rus saldırılardan zarar gören Odesa kentinde incelemelerde bulundu, Kıyiv’de Ukrayna savaş esirleri ve Rus işgalciler tarafından kaçırılan sivillerin aileleri ile toplantı yaptı ayrıca Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’ın katılımıyla gerçekleşen resmi iftar programına katıldı. Bunun dışında Kamu Başdenetçisi, Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, KTMM Başkanı Refat Çubarov ve KTMM üyeleri ile bir araya geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.