SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rus Şahed mühimmatlarının depolandığı alanı vurdu!

Ukrayna Donanması, Rusya'nın Krasnodar Krayı bölgesinde bulunan Şahed tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) mühimmat depolama alanının ve ilgili altyapının imha edildiğini doğruladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2024 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna,  Rus Şahed mühimmatlarının depolandığı alanı vurdu!

Ukrayna Donanması ve Ukrayna Güvenlik Servisi iş birliği sonucunda Rusya'nın Krasnodar Krayı bölgesinde bulunan Şahed tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) mühimmat depolama alanı ve ilgili altyapı imha edildi.

Ukrayna Donanması tarafından yapılan açıklamada "Yeni uydu görüntüleri, 20-21 Haziran gecesi Krasnodar Krayı'da bulunan Rus Şahed gezici mühimmatlarının depolandığı ve kullanıma hazırlandığı alanların, eğitim binalarının, İHA'lar için kontrol ve iletişim noktalarının imha edildiğini doğruluyor." ifadeleri kullanıldı.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı,  20 Haziran’ı 21 Haziran’a bağlayan gece Ruslara ait Şahed insansız hava aracı mühimmatının depolandığı ve kullanıma hazırlandığı yerlerin vurulduğunu duyurmuştu.

21 Haziran 2024 tarihinde yapılan açıklamada “Ukrayna Savunma Kuvvetleri, bu akşam Krasnodar Bölgesi'nde bulunan "Şahed-136/Geran-2" İHA'larının depolanma ve kullanıma hazırlık yerlerine, eğitim binalarına, kontrol ve iletişim noktalarına başarılı bir saldırı gerçekleştirdi.” ifadeleri yer almıştı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.