SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rus sporcuların katılacağı yarışmaları boykot edecek

Ukrayna Bakanlar Kurulunun aldığı karar gereğince Ukraynalı sporcular, Rusya'dan ve Belarus'tan sporcuların yer aldığı spor müsabakalarına katılamayacak.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rus sporcuların katılacağı yarışmaları boykot edecek

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Ukraynalı sporcuların, Rus ve Belaruslu sporcuların yer aldığı yarışmalara katılmasını yasakladı.

Ukrayna televizyonu Suspilne Spor’a konuşan Ukrayna Devlet Bakanı Oleg Nemçinov, Ukrayna Bakanlar Kurulunun kabul ettiği kararla, Ukraynalı sporcuların Rus ve Belaruslu sporcuların yer aldığı yarışmalara katılmasını yasakladığını bildirdi.

Bakan bu kararın, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları için eleme turnuvaları da dahil olmak üzere tüm yarışmalar için geçerli olduğunu belirtti.

ULUSLARARASI OLİMPİYAT KOMİTESİNDEN “KABUL EDİLEMEZ” KARAR

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), geçen hafta çarşamba günü yaptığı açıklamada, açıkça savaşı destekleyen açıklamalarda bulunmayan Rus ve Belaruslu sporcuların 2024 Olimpiyatları'na tarafsız bayrak altında katılmasına izin verilmesi gerektiğini önermişti. IOC, tavsiyelerin Paris'teki 2024 ve Milano'daki 2026 Olimpiyat Oyunları için geçerli olmadığına dikkat çekmişti. Rusya ve Belarus'tan gelen sporcuların, olimpiyatlara katılımına ilişkin kararın daha sonra açıklanacağı belirtilmişti.

Ukrayna Spor Bakanlığı, Uluslararası Olimpiyat Komitesinin kararını kınadı ve kararın "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.