SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Japon mevkidaşıyla savaş dinamiklerini konuştu

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov ve Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara, 12 Nisan 2024 tarihinde telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2024 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2024 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Savunma Bakanı Umerov, Japon mevkidaşıyla savaş dinamiklerini konuştu

Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Japonya Savunma Bakanı Minoru Kihara ile dün bir telefon gerçekleştirerek, savaş alanındaki dinamikler ve Ukrayna'nın acil askerî ihtiyaçlarını görüştü.

"ACİL ASKERİ İHTİYAÇLARIMIZ HAKKINDA BİLGİ VERDİM"

Bakan Umerov görüşmeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Japon mevkidaşım Savunma Bakanı Minoru Kihara ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

Rusya'nın saldırganlığına karşı mücadelemizde bize verdiği kapsamlı destek için Japonya'ya teşekkür ettim.

Kendisine savaş alanındaki dinamikler ve acil askeri ihtiyaçlarımız hakkında bilgi verdim.

IT ve mayın temizleme koalisyonlarına katılımı, askerî araç temini ve yaralı Ukraynalı askerlerin rehabilitasyonu için Japonya'ya minnettarım."

"UKRAYNA'YI DESTEKLEME KARARLILIĞIMIZI YİNELİYORUZ"

Japonya Savunma Bakanı Kihara ise, görüşme kapsamında Umerov'a Japonya'dan Ukrayna'ya temin edilen Öz Savunma Gücü araçlarının son sevkiyatının geçen ayın sonunda başarıyla gönderildiği bilgisini paylaştığını açıkladı.

Bakan Kihara görüşme sonrasında yayımladığı açıklamada ayrıca, "Rusya'nın saldırısı Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmektedir ve güç kullanımını yasaklayan BM Şartı da dahil olmak üzere uluslararası hukukun ciddi bir ihlalidir. Statükoyu güç kullanarak değiştirmeye yönelik bu tür tek taraflı girişimler kabul edilemez eylemlerdir. Rusya'nın saldırganlığını kesin bir dille kınıyor ve Ukrayna'da mümkün olan en kısa sürede adil ve kalıcı bir barışın sağlanması amacıyla G7 de dâhil olmak üzere uluslararası toplumla iş birliği içerisinde Ukrayna'yı destekleme kararlılığımızı yineliyoruz." diyerek Japonya'nın Rusya'nın gerçekleştirdiği topyekûn saldırılar ve işgal girişimi karşısında Ukrayna'ya olan desteğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.