SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna vatandaşlığına kabul şartları değişti!

Ukrayna vatandaşlığına kabul edilen kişilerin artık Ukrayna Anayasası’nın temelleri, Ukrayna tarihi ve devlet dili konusunda sınavlara girmesi gerekecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2023 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2023 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna vatandaşlığına kabul şartları değişti!

Ukrayna Parlamentosu, dün yabancıların veya vatansız kişilerin, Ukrayna vatandaşlığına kabul edilme koşullarına ilişkin yasa tasarısını kabul etti. Kabul edilen yasa tasarısına göre Ukrayna vatandaşlığı almak isteyenlere, Ukrayna Anayasası’na dair temel bilgileri, Ukrayna tarihi ve devlet dili konusunda yeterlilik düzeyinin ölçülmesi için sınava girme zorunluluğu getirildi. Yasa tasarısı için 281 milletvekili evet oyu kullandı.

2 YIL ŞARTI

Yasaya göre Ukrayna için önemli değere sahip olan veya vatandaş olmalarının Ukrayna devlet çıkarlarına yarayacağı kişiler ayrıca Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinde, Devlet Özel Taşımacılık Hizmetinde veya Ulusal Muhafızlarda bir sözleşme kapsamında askerlik hizmeti yapan yabancılar ve vatansız kişiler, Ukrayna vatandaşlığı aldıktan 2 yıl içinde sınavlardan geçmesi ve ilgili kurumlara sınav sonuçlarını bildirmesi gerekiyor.

UKRAYNA VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILMA GEREKÇELERİ

Ukrayna Anayasasının temelleri, Ukrayna tarihi ve devlet diline hakimiyet düzeyindeki sınavları geçme yükümlülüğünün yerine getirilmemesi, Ukrayna vatandaşlığının kaybedilmesi için bir gerekçe gösterilebilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.