SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna ve ABD heyeti, Münih Güvenlik Konferansı'nda güçlü ve kalıcı bir barışın tesisini görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 61. Münih Güvenlik Konferansı'nda ABD Başkan Yardımcısı Vance ile görüştü. Toplantıda, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın adil bir şekilde sona ermesi ve Rusya'nın güvenlik garantilerine zorlanması hususunda olumlu müzakereler yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2025 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2025 23:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve ABD heyeti, Münih Güvenlik Konferansı'nda güçlü ve kalıcı bir barışın tesisini görüştü

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve heyeti, 14 Şubat 2025 tarihinde 61. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı James David Vance başkanlığındaki üst düzey heyet ile bir araya geldi. Ukrayna'daki topyekun savaşın sona erdirilmesi ve Rusya'nın adil bir barışın tesisine zorlanması gündemde iken Münih'teki bu temas büyük önem taşıyordu.

Toplantıya Ukrayna'dan Cumhurbaşkanı Zelenskıy'ın yanı sıra; Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiha, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Ukrayna'nın Avrupa ve Avrupa-Atlantik Entegrasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Olga Stefanişına katıldı. ABD heyetinde ise Başkan Yardımcısı James David Vance, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve ABD'li üst düzey kurmaylar yer aldı.

"BARIŞ İSTİYORUZ ANCAK GERÇEK GÜVENLİK GARANTİLERİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Cumhurbaşkanı Zelenskıy görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Temsilci Keith Kellogg'un çalışmalarının devam etmesinin ve sahadaki durumla ilgili daha ayrıntılı bilgi sahibi olmasının önemine vurgu yaptı. Ekiplerin çalışmaya devam edeceğini söyleyen Zelenskıy, Ukrayna'nın en kısa sürede gerçek güvenlik garantilerine ve adil bir barışa doğru ilerlemeye hazır olduğunu vurguladı.

Ukrayna lideri Zelenskıy, görüşme hakkında "Başkan Trump'ın, savaşın durdurulmasına ve Ukrayna'ya adalet ve güvenlik garantilerinin sağlanmasına yardımcı olabilecek kararlılığını içtenlikle takdir ediyoruz" yorumunu yaptı. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, "İlk görüşmemiz. Son görüşmemiz olmayacak, eminim. Gerçekten ihtiyacımız olan şey daha fazla konuşmak, daha fazla çalışmak ve Putin'i durdurup savaşı bitirmek için bir plan hazırlamak. Gerçekten barış istiyoruz, ancak gerçek güvenlik garantilerine ihtiyacımız var. Ve görüşmelerimize ve çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN YARDIMCISI VANCE: GÜÇLÜ VE KALICI BİR BARIŞA ULAŞMAK İSTİYORUZ

ABD Başkan Yardımcısı J.D. Vance, Münih Güvenlik Konferansı'nda Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy başkanlığındaki Ukrayna heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere konuştu. Vance şöyle konuştu:

"Birçok verimli görüşmemiz oldu, takip edilecek ve üzerinde çalışılacak çok şey var. Ve asıl hedefimiz; Başkan Trump'ın da belirttiği gibi savaşın bitmesi. Katliamların durmasını istiyoruz. Ancak biz sadece birkaç yıl içinde Doğu Avrupa'da çatışmaya yol açacak bir barış değil güçlü ve kalıcı bir barışa ulaşmak istiyoruz."

Ukrayna-Rusya Savaşı'nın adil bir şekilde sonlanması ve barışın tesisi hususunda tarafların olumlu bir görüşme yaptığı ve bu görüşmelerin süreceği öğrenildi.

61. MÜNİH GÜVENLİK KONFERANSI

Münih Güvenlik Konferansı, 14-16 Şubat 2025 tarihleri ​​arasında düzenlenecek. Konferansa; devlet ve hükumet başkanları, uluslararası örgütlerin başkanları, sivil toplum liderleri, uzmanlar ve diplomatlar katılacak.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.