SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Macaristan yeni sınır kapısı konusunda anlaştı

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, 8 Nisan tarihinde Ukrayna ve Macaristan'ın yeni sınır kapısı açılması konusunda anlaştığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Macaristan yeni sınır kapısı konusunda anlaştı

Ukrayna Altyapı Bakanlığı 8 Nisan’da yaptığı açıklamada, Ukrayna ve Macaristan’ın “Velıka Palad-Nagyhodos'ta binek araçlar için yeni bir sınır kapısı açılması ve Luzhanka-Berehshuran geçiş kapısının 7,5 tonun üzerindeki boş araçlara izin verecek şekilde genişletilmesi” konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Sınır trafiğinin kontrolüne ilişkin Macaristan-Ukrayna anlaşmasında yapılan yeni değişiklikler, Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ve Macaristan Büyükelçisi Heizer Antal tarafından imzalandı. İkili anlaşmada yapılacak değişiklikler henüz onaylanmadı.

“BATI SINIRININ GELİŞTİRİLMESİ KONUSUNDA TUTARLI ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov konuya ilişkin "İhracat fırsatlarını güçlendirmek ve sınırın yolcu taşımacılığıyla hızlı geçişini sağlamak için batı sınırının geliştirilmesi konusunda çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Ayrıca Kubrakov "Ukrayna-Macaristan sınırının kapasitesini artırmak için Dıyda-Beregdaróc'ta yeni bir yük kontrol noktası inşa etmeyi de düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Kubrakov, Ukrayna hükümetinin Macaristan ile ortak gümrük ve sınır kontrolü konusunda da müzakerelerde bulunduğunu, böylece kontrol prosedürlerinin ve sınırı geçme süresinin hızlanacağını söyledi.

İKİ ÜLKE ARASINDA BEŞ KARAYOLU GEÇİŞİ BULUNUYOR

Ukrayna ve Macaristan arasında beş karayolu geçişi bulunuyor. Bunlar: Çop-Zakhon, Lujanka-Berehshuran, Kosıno-Barabas, Dzvinkove-Lonya ve Vılok-Tisabech. Sadece Çop-Zakhon geçiş noktasından 7,5 tonun üzerindeki yüke sahip kamyonlar geçebiliyor. Her gün yaklaşık 220 kamyon bu kontrol noktasından Macaristan’a gidiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.