SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna'ya F-16 teminatı ve eğitimi için "Kuş Koalisyonu" kurulacak

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, Hollanda ve Danimarka başkanlığında diğer ülkelerin de katılacağı "Kuş Koalisyonu" ismiyle Ukraynalı askerlere F-16 teminatı ve pilot eğitimi verileceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 09:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna'ya F-16 teminatı ve eğitimi için "Kuş Koalisyonu" kurulacak

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, bugün sona erecek savunma bakanları düzeyindeki NATO Karargahında yapılan Ukrayna konulu toplantının ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile basın açıklamasında bulundu. Bakan Reznikov, Rus saldırılarına karşı mücadele etmek üzere Ukrayna'ya "Kuş Koalisyonu" ismiyle F-16 teminatı ve pilot eğitimi verileceğini duyurdu. 

UKRAYNA'YA F-16 TEMİNATI VE PİLOT EĞİTİMİ SAĞLANACAK

Reznikov açıklamasında, "Eğitimlerin başlayacağı ve savaş uçakları koalisyonunun oluşumu konusunda bugün ortaklarımızın taahhütlerini aldık. Bu, F-16'larla başlıyor. Hollanda ve Danimarka liderlik edecekler ve başka ülkeler de katılacak" ifadelerini kullandı. 

Reznikov, daha önce tanklar, hava savunma ve topçu sistemleri koalisyonunun kurulduğunu anımsattı. Buna bağlı olarak bakan, savaş uçağı koalisyonu ile Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Avrupa'nın "doğu kalkanı" olacağına inandığını sözlerine ekledi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.